Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

CHP 'mutlak butlan' kararına itirazdan vazgeçti

Kılıçdaroğlu yönetimi, Özgür Özel yönetiminin kazandığı 38. Olağan Kurultay'ı iptal eden "mutlak butlan" kararına yapılan itirazı geri çekti. CHP'den yapılan açıklamada, "Özel'in yeni parti kurmak üzere istifa etmesiyle davada taraf olma durumunun ortadan kalktığı" ifade edildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.09.2026 , 14:44

Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına "mutlak butlan" ile getiren davada kritik gelişme yaşandı.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin, CHP kurultay davasında verdiği "mutlak butlan" kararına, CHP adına yapılmış temyiz başvurusundan feragat edildiğini duyurdu.

Söz konusu kararı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla duyuran CHP Sözcüsü Müslim Sarı, 10 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında açıklanan olağan kongre takvimine işaret ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir an önce meşru ve sağlıklı bir kurultay sürecini tamamlaması hedeflenmektedir" dedi.

Sarı söz konusu karara gerekçe olarak "Temyize taraf olan Özgür Özel ve arkadaşlarının partimizden istifa ederek yeni bir parti kurmuş olmaları, söz konusu kişilerin taraf olma durumunu ortadan kaldırmıştır. Ayrıca partimizin olağan kurultay takviminin işlemeye başlamış olması nedeniyle davanın bir an önce karara bağlanması gereği ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Temyiz incelemesinin uzun sürmesi halinde kurultay sürecini geciktirebileceğini ifade eden Sarı, bu doğrultuda CHP adına yapılmış temyiz başvurusundan feragat edildiğini bildirdi.

Sarı, "Cumhuriyet Halk Partisi, bundan sonraki süreçte de örgütün iradesi ve partinin demokratik işleyişi doğrultusunda, kurultay sürecinin en kısa sürede ve sağlıklı biçimde tamamlanması için çalışmalarını sürdürecektir" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in kazandığı 38'inci Olağan Kurultay'a ilişkin davada mahkeme mutlak butlan yani kesin hükümsüzlük kararı vermişti.

Bu kararla kurultayı geçersiz sayan mahkeme bir önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurullarını göreve iade etmişti.

Kararın hemen ardından Özel yönetimindeki CHP dosyaya itiraz ederek kararın iptal edilmesi istemiyle Yargıtay'a taşımıştı.

Göreve dönen Kılıçdaroğlu yönetimi ise parti avukatlarını görevden alıp, yapılan itirazı geri çekmişti.

Bu gelişme üzerine Özgür Özel bizzat başvuru yaparak Yargıtay sürecini başlatmıştı.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.