Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Çanakkale'de binada yapılan ilaçlamadan zehirlendiler: Çocuk yaşamını yitirdi, anne yoğun bakımda

Çanakkale'de komşu dairelerinde yapılan böcek ilaçlaması nedeniyle zehirlendiği iddia edilen çocuk yaşamını yitirdi, annesi yoğun bakıma alındı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 06.08.2026 , 16:16

Çanakkale'de Barbaros Mahallesi'nde yaşayan Uğun Çanlı, dün akşam evine geldiğinde eşi Sevda Çanlı ve oğlu 9 yaşındaki Yusuf Talha Çanlı'yı baygın halde buldu.

Uğun Çanlı, eşi ve oğlunu kendi aracıyla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Sevda ve Yusuf Talha Çanlı, buradaki ilk müdahalenin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, hastanede yapılan ilk kontrolde anne ve çocukta zehirlenme bulgusu belirlendi.

Yusuf Talha'nın, durumunun kötüleşmesi üzerine hava ambulansıyla İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Çocuk kurtarılamadı

9 yaşındaki Yusuf Talha Çanlı sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti, annenin ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.

Evin sahibi ile firma görevlisi gözaltında

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında ilaçlama yapılan evin sahibi ile ilgili firma görevlisi gözaltına alındı.

Böcek ilaçlamasından ölüm ilk değil

Türkiye ilaçlama zehirlenmelerini Almanya’dan tatil için geldikleri İstanbul’da kaldıkları otelde zehirlenerek yaşamını yitiren Böcek Ailesi'nin ölümüyle fark etti.

Böcek Ailesi'nin kaybına ilişkin davada mahkeme, ilaçlama firması sahibi Zeki Kışı ile oğlu Serkan Kışı’ya 18’er yıl hapis cezası vermişti. Otel sahibi Hakan Oğlak 13 yıl 4 ay, ilaçlamayı yapan Doğan Cağferoğlu ise 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ardından ilaçlama nedeniyle başka ölümler olduğu da ortaya çıktı.

Ölümlerin sebebinin "alüminyum fosfit" isimli konut ve işyerlerinde kullanımı yasak olan madde olduğu anlaşılmıştı. soL'dan Aslı İnanmışık konuyla ilgili haberinde, bir Bakanlık yetkilisiyle konuşmuş, memurun "Aslında satan, alan yerler bile belli olmalı ama denetleme yapamıyoruz" sözleri tabloyu özetlemişti.

Sertifikalı olsun olmasın ilaçlama yapan şirketler satışı bile denetlenmesi gereken bu maddeleri "etkili çözüm" sunduğu gerekçesiyle rahatlıkla her yerde kullanıyor.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.