Can Atalay kararı protesto edildi: 'Halkın vekilidir, öyle kalacak'

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi birçok kentte protesto edildi.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği hakkındaki Yargıtay kararının Meclis'te okunmasının ardından hukuksuzca düşürüldü.

Mecliste tepkiler eşliğinde okunan karar, pek çok kentte "Can Atalay halkın vekilidir, öyle kalacak" sloganıyla protesto edildi.

İstanbul'da yüzlerce kişi TİP'in çağrısı üzerine Beşiktaş İskelesinde buluştu. CHP İl Örgütü de eyleme destek verdi. Yapılan basın açıklamasında TBMM'nin Yargıtay eliyle gerçekleştirilen darbe girişimine ortak olduğu vurgulanarak, "Bu saatten sonra bu ülkede herkes çıkıp ben Anayasa'yı da Anayasa Mahkemesini de tanımıyorum diyebilir. Türkiye'de artık bir Anayasa'nın bulunmadığını Anayasal güvencenin de ortadan kalktığını bizzat Meclis tarafından kabul edildiğini görüyoruz" denildi.

İstanbul

Aynı saatlerde Ankara'da da protesto vardı. Çok sayıda siyasi partinin katıldığı eylemde Atalay'ın depremzede Hatay halkının oylarıyla seçildiğini ve bu kararın Hatay halkının iradesini tanımamak olduğunu vurgulandı.

Yapılan basın açıklamasında "Bu ülkenin tarihinin en aydınlık sayfalarından biri olan Gezi direnişini kirletebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ölümü reva gördüğünüz, ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka ama mutlaka vereceksiniz" ifadelerine yer verildi.

Ankara

İzmir'de TİP'in çağrısıyla çok sayıda kişi Alsancak Garı'nda buluştu. 

Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, 14 Mayıs seçimlerinde 75 binden fazla yurttaşın oyuyla seçildiği Hatay’da protesto edildi. Defne ve Samandağ'da açıklamalar yapıldı.