Boyun Eğme: Artık yeter!

Boyun Eğme gazetesinde bugün Rümeysa Berin Şen'in nöbet çıkışındaki kaza sonrası ölümünün ardından sağlık emekçilerinin iş yüküne dikkat çekilerek, 'Ölüm nedeni sağlık politikalarıdır' denildi.

Haber Merkezi

Asistan hekimler Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli meslektaşları 25 yaşındaki Rümeysa Berin Şen'in nöbet çıkışında geçirdiği trafik kazasının ardından dün ülke genelinde eylem yaptı.

Boyun Eğme gazetesinde bugün genç doktorun ölümü ve sağlık emekçilerinin giderek artan iş yüküne dikkat çekildi.

'Asistan hekimlerin ölüm nedeni sağlık politikaları'

Gazetenin manşet yazısı şöyle:

"AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı her konuşmada 'sağlık alanında devrim yaptık' derken, sağlıktaki bu 'devrim' sağlık emekçilerine uzun çalışma saatleri, bitmeyen nöbetler, şiddet, mobbing ve iş cinayeti olarak geri dönüyor.

Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşandı.

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen, 36 saatlik nöbetten çıktıktan sonra aracıyla evine gittiği sırada geçirdiği kaza sonucunda, henüz 25 yaşında hayatını kaybetti.

Yaşanan bu ölüm, yine bu düzenin ürettiği diğer trafik kazalarından oldukça farklıydı. Genç bir asistan hekim, çığrından çıkmış bir iş yüküyle, tam 36 saatlik hastane nöbetinden bitkin bir şekilde çıkıyor, yol kenarında duran kamyona arkadan çarparak yaşamını yitiriyordu.

Bu 36 saatlik çalışma sırasında yemek yemeye dahi fırsat bulamadıkları bir iş yüküyle baş başa kalan, buna rağmen hemen her gün hastane yönetimlerinin büyük mobingine maruz kalan asistan hekimlerinin ölümünün nedeni, açık şekilde AKP iktidarının sağlık politikaları ve bu düzenin yarattığı sağlık politikaları…"

Boyun Eğme'yi görsele tıklayarak okuyabilirsiniz