Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Bakan ölen 5 kardeşin annesiyle ilgili konuştu, aileyi suçladı: 'Biz bakardık'

İzmir'de kaldıkları barakada çıkan yangında ölen 5 kardeş hakkında konuşan Aile Bakanı, "Yaklaşık 25 bin çocuğa bakıyoruz. Bu 5 çocuğumuza da bakardık" dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 19.11.2024 , 13:13 Güncelleme Tarihi: 19.11.2024 , 13:14

İzmir'in Selçuk ilçesinde bir barakada 11 Kasım akşamı yangın çıkmış, yangında dumandan boğulan ve yaşları 1 ile 5 arasında değişen 5 kardeş hayatını kaybetmişti.

Çocukların hurdacılıkla geçinen anneleri, o sırada dışarıda çalışıyordu. Babalarıysa 1,5 yıldır cezaevindeydi.

Çalışmak için barakadan çıkan ve çocuklarını kimseye bırakamayan anne, 5 kardeşi kilitsiz kapının kolunu çıkarıp ısınsınlar diye açık bıraktığı bozuk bir ısıtıcıyla baş başa bırakmak zorunda kalmıştı.

Kardeşlerin ölümü sonrası kurumlar yaptıklarını iddia ettikleri yardımları açıklama yarışına girişti. Ancak anne bu yardımları yalanladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi 18 kez ziyaret ettiğini duyurdu, "Çocukları almak istedik aile kabul etmedi" açıklaması yaptı.

Yoksulluğun öldürdüğü çocukların hayatını kaybetmesine sorumlular aranırken Meclis'te konuşan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin iktidarın sorumluluğunu reddetmekle kalmadı, "her konuyu dönüp dolaşıp sadece paraya bağlıyorsunuz" dedi. Aileyi suçladı, annenin "yaşam tarzını" eleştirme cesaretini de buldu.

'Anne uyuşturucu kullanıyor' iddiası yalanlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'sa bugün Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu. Bakanlık uzmanları tarafından ailenin "ismen bilindiğini" söyleyen bakan, bakanlığın 175 bin TL nakdi destek yaptığını ileri sürdü.

Bakan Göktaş, "çok derin bir sorun" dediği olayı anlatırken başından beri iddia edildiğinin aksine anne Sinem Melisa Akcan'ın uyuşturucu testinin "temiz" çıktığını açıklamak zorunda kaldı. "Aile içinde arazi kavgası olduğu anlaşılıyor" iddiasında bulundu.

'Yaklaşık 25 bin çocuğa bakıyoruz, bu 5 çocuğumuza da bakardık'

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ölen çocukların annesiyle hafta sonu görüştüğünü, "çocuklarına çok bağlı bir anne olduğu izlenimi edindiğini" söylemekten de geri kalmadı.

Bakan şöyle konuştu: 

"Biz yaklaşık 25 bin çocuğa bakıyoruz. Bu 5 çocuğumuza da bakardık. Sosyal ve ekonomik destek kapsamında bu tür aileler birkaç defa ziyaret edilirken bu aileyi hem sosyal ekonomik destek izlemesi hem de danışmanlık tedbiri kapsamında yoğun şekilde ziyaret etmişiz Biz bu tür durumlarda çocukların üstün yararını düşünürüz. Çocuklar ile anne arasında çok güçlü bir bağ var. ‘Çocuklarımı anneme bile bırakmak istemedim’ diyor. Çocuklarına karşı sorumsuz davranan bir anne izlenimi vermemiş."

Mahinur Göktaş’ın talimatı üzerine Bakan Yardımcıları başkanlığında konuyla ilgili özel bir ekip oluşturulduğunu belirten Selvi, Ankara’dan müfettiş gönderildiğini ihmal olup olmadığının belirleneceğini yazdı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.