Afgan Kadın Genç Futbol Takımı Pakistan'a ulaştı

Taliban'ın tehditleri üzerine genç kadın futbolcular Pakistan'a sığındı.

Dış Haberler

Taliban'dan tehditler alan Afgan kadın genç futbol takımı üyeleri 15 Eylül'de aileleriyle birlikte Pakistan'a geldi.

Pakistan Enformasyon Bakanı Fevat Çadri, "Afganistan Kadın futbol takımını memnuniyetle karşılıyoruz, Afganistan'dan Torkham sınırına geldiler" dedi ve futbolcuların Pakistan Futbol Federasyonu (PFF) temsilcisi tarafından karşılandığını da sözlerine ekledi.

Taliban genç kadın futbolcuları spor yapmamaları için tehdit etmişti.

Başlangıçta oyuncuların Katar'a gitmesi planlanıyordu, ancak 26 Ağustos'ta Kabil havaalanındaki IŞİD saldırısının ardından bu plan rafa kaldırıldı.

Yetişkin kadın futbol takımının çoğu üyesi geçen hafta ülke dışına uçmayı başarmış, genç oyuncular belgelerindeki sorunlardan dolayı kaçamamıştı.

Kadın futbolcuların taliban militanlarından saklanmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

"Barış için Futbol" adlı sivil toplum örgütü, Pakistan hükümeti ve Pakistan Futbol Federasyonu (PFF), 32 genç futbolcunun ve ailelerinin 83 üyesinin tahliyesine yardım etti. Şimdi PFF genel merkezinde konuşlandırılmak üzere Lahor şehrine gidecekler.

Bu haftanın başlarında, Afgan hafif siklet boks şampiyonu ve ulusal kadın boks takımının üyesi Sema Rezai, antrenmanı bırakmayı reddetmesi veya ABD'de boks yapmaya devam etmesi halinde Taliban'ın kendisini ölümle tehdit etmesi üzerine ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını açıklamıştı.