İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüse yakalandı

İngitere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

soL - Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.

Johnson'ın hastalığın hafif belirtilerini gösterdiği ve karantinaya alındığı belirtildi.

İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Johnson'un görevini sürdüreceği ifade edildi.

Johnson daha sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada son 24 saatte hastalığın yüksek ateş ve öksürük gibi semptomlarını göstermesi üzerine kendisine test yapıldığını ve sonucun pozitif çıktığını duyurdu.

55 yaşındaki Johnson kendisini yalıtarak evden çalıştığını ve virüse karşı hükümetin çalışmalarını video konferans yoluyla yöneteceğini söyledi.

SAĞLIK BAKANI HANCOCK DA KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Boris Johnson'ın ardından İngitere Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Hancock yaptığı açıklamada Johnson gibi kendisinin de hastalığın hafif belirtilerini gösterdiğini söyledi.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI YÖNTEMİ NEDENİYLE ELEŞTİRİLMİŞTİ

Johnson 13 Mart tarihinde virüsü durdurmanın mümkün olmadığını ve İngiltere'nin "sürü bağışıklığı" yönetimini izleyeceğini açıklamıştı. Johnson'ın "Birçok aile zamanı gelmeden sevdiklerini kaybedecek” sözleriyle duyurduğu bu yöntem sadece ülkesinde değil dünyada da tepkilere yol açmıştı. İngiltere can kayıplarının ve vaka sayısının hızla artmasının ardından bu yöntemi terk ederek virüsün yayılmasına karşı sokağa çıkma kısıtlamalarını uygulamaya başladı.