Karma Eğitim, Cinsel Gelişim

Karma eğitimi sonlandırmak için girişimde bulunacakları anlaşılıyor. Nedenini net açıkla(ya)mıyorlar, ancak etrafından dolanan kimi şeyler geveliyorlar.
Örneğin birisi, karma eğitim ortamında erkek ve kızların birbirlerine aşık oldukları, bunun da okul başarılarını düşürdüğü, oysa temel amacın çocukların başarısı olması gerektiği yönünde veciz bir açıklama buyurmuştu. Başarı ne demekse.
* * *
Hangi referansa dayanarak söyleniyor olursa olsun akıl dışıdır. Sadece bu kadar da değil insan doğasının yadsınmasıdır.
İnsan kızlı erkekli insanlaştı. İlk insanlar küçük topluluklar halinde kızlı erkekli yaşıyorlardı. Yaşam biçimleri de tümüyle komün tarzıydı. Birlikte toplayıp, avlıyorlar, ürünlerini geceleri çember oluşturarak oturdukları sofralarında birlikte tüketiyorlardı. Bu komünal yaşam tarzı içinde serbestçe sevip, çiftleşerek fiziki ve toplumsal varlıklarını sürdürdüler, böyle toplumsallaştılar.
Kızlı erkekli yaşam tarzını suç, günah sayanlar, siz işte bu ataların çocuklarısınız.
İnsanlık tarihinde tek tanrılı dinlere kadar kadın erkek ilişkilerini yasakçı kurallarla düzenlemeye çalışan hiçbir inanç ve düşünce sistemi olmadı. Varsa da bu kurallar yalnızca bireyin ve neslin sağlığı gözetilerek konulmuştu.
Tek tanrılı dinler dışında hiçbir sistem cinsiyeti ve cinselliği, insanın ahlakını bozacak, toplumsal ilişkileri karmaşıklaştıracak, kriminalize edecek, kontrolden çıkaracak bir risk faktörü olarak kodlamadı. Cinselliği tabulaştırmadı.
* * *
Cinsiyet, kadının vajinası, erkeğin penisi ve her tür başka cinsel parçası, insanın fiziksel doğasının sıradan parçalarıdır. Toplumsal yaşamı bunlardan söz etmeyi yasaklayan bir zeminde kurmak, cinselliği, kadın cins görüntüsünü günah, ayıp olarak kodlamak, bireyleri yalnızca kendi biyolojik varlıklarından, cinselliklerinden, karşı cinsin doğallığından korkutmaya yarar.
İnsan karşı cinsle birlikte sosyalleşir. Sosyalleşme diyoruz, toplumsallaşma… Toplumun ortak çıkarları ile kendi bireysel gereksinimleri arasındaki dengeyi, sorumluluklar ve haklar zemininde kurma.
Bu gelişmenin insani bir zeminde gerçekleşmesi, kadın ile erkeğin yaşamın her şeyini doğallıkla paylaşarak birlikte yaşamaları ile olanaklı olabilir. Birlikte üreten, üretmenin gerilimli zevkini birlikte tadan, ürettiklerini birlikte tüketen kadın ile erkeğin cinselliklerini özgürce paylaşmalarından daha doğal, güzel ve taktir edilmesi gereken ne olabilir ?
Kadın ile erkeğin birbirinden ayrıldığı bir sosyalleşme deneyimi olabilir mi ? Bu normal olabilir mi ?
Açık ki bunlar böyle bir sosyalleşme modelini dayatacaklar.
* * *
Ama bütün araştırmalar kız ve erkeklerin en küçük yaşlarından itibaren birlikte yaşamalarının, aynı eğitim, tüketim ortamlarını paylaşmalarının, onların doğal sosyalleşme yolu olduğunu, cinsel kimliğin ancak böyle kazanılabildiğini, cinsel gelişmenin ancak birlikte büyümeyle olağan akışı içine oturabildiğini, karşılıklı cinsel rollerin ancak böyle algılanabildiğini gösteriyor.
Cinsellik normal bir biyolojik işlevdir. Ne kadar olağanlaştırırsanız istismarını o kadar engellersiniz.
Kadın ile erkek arasına kaç göç ilişkilerini sokmak ve bu iki cinsin ancak gerdek gecesi bir araya gelmesine izin vermek, kadına yönelik şiddetin esas nedenidir, kadını yalnızca doğurganlık fonksiyonuyla tanımlayan erkek egemen bir tutumdur. Ayrı büyütülen cinsler karşı cinsten kimi, nasıl seveceğini, sevme eylemini-duygusunu öğrenemez, normal cinsel ilişkiyi beceremez. İnsan cinsel arzularını geliştirmeyi, kullanmayı birlikte yaşayarak ve başka şeylerde olduğu gibi belki defalarca deneyerek öğrenir.
* * *
Bütün bunları geçelim. Kızlarla erkeklerin ayrı ortamlarda büyütülmeleri gerektiğini düşünenlerin, gelinin kendi kayınbabasının elini öpmesinin bile erkekte yoldan çıkarıcı dürtüler uyandıracağını fetvalayanların akılları kendi gelişmemiş cinselliklerine takılıp kalmış demektir.
Böyle olduğu için cinsel kimlikler edinilemiyor ve cinsellik deneyimleri normal biçimlerde yaşanamıyor zaten. Böyle olduğu için erkek kendi cinselliğini abartıyor, oradan kendisine bir kudret yüklüyor ve bu kudretin kendisine fiziksel gücünü kadın üzerinde kullanma hakkını verdiğini düşünüyor.
Sizin cins ayrımcısı inanç sisteminiz yüzünden.