soL'un 'Demet Akalın' haberi rahatsız etmeye devam ediyor

Demet Akalın'ın iki yaşındaki çocuğuna namaz kıldırtarak sosyal medyada yaptığı şovu ifşa eden soL'un haberi şimdi de yandaş kanal ATV'yi rahatsız etti.

Haber Merkezi

Demet Akalın isimli şarkıcının iki yaşındaki çocuğuna namaz kıldırtarak bunu sosyal medyada kullanmasını "Gericilik her yerde" başlığıyla duyuran soL'un haberi iktidar yandaşlarını rahatsız etmeye devam ediyor. Dün AKP medyasının hedef gösterdiği soL bu sabah da yandaş kanal ATV'de "Terbiyesiz soL" denilerek hedef alındı. 

ATV'de "Kahvaltı Haberleri" isimli programı sunan Melih Altınok, soL'un bahsi geçen haberini göstererek "Asıl bunu haber değeri olarak sitelerine taşıyanlar gerici" ifadesini kullandı. 

ÇOCUK İSTİSMARINI ÇARPITTI

2 yaşında bir çocuğun dine ve siyasete alet edilmesine değinmeyen, bunun çocuk üzerindeki olumsuz etkilerini gözardı eden Altınok, soL'un işaret ettiği çocuk istismarını çarpıtarak sanki namaz kılanlar eleştiriliyormuş gibi gösterip şöyle konuştu:

"Bu görüntülerde ayıp, günah yok. Gericilik diyorsunuz, dini inançlarından ötürü ötekileştirmek gericiliktir. Kimseyi ilgilendirmez çocuğuna nasıl dini eğitim vereceği, anne babaların tasarrufundadır. Ne devlet karışabilir, ne böyle ağır eleştiriler yapılabilir." 

'ÇOCUKTA KORKU YARATIR'

2 yaşındaki bir çocuğun namaz kıldırtılıp duyurulmasına psikiyatrist Deniz Arık Binbay, "2-3 yaş aralığındaki çocuk, din gibi soyut bir kavramı anlamaz. Bu durum çocukta kafa karışıklığı, güvensizlik, korku yaratır" yorumunu yaptı.

GERİCİYE GERİCİ DENİR!

soL, iki yaşında çocuğa namaz kıldırtılmasını "inanç özgürlüğü" olarak topluma yutturmaya çalışan gericilere "Bizde gericiye gerici denir" diyerek yanıt vermişti.