Gölcük Tabiat Parkı imara açılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gölcük Tabiat Parkı'nda "mangal" nedeniyle piknik yapmanın yasaklanacağını söyledi. Ancak işin aslı, parkın "turizm" adıyla imara açılacak olması.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu Yedigöller Milli Parkı’nda piknik yapılmasını yasakladıklarını, Gölcük Tabiat Parkı’nda da yasaklanması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

DHA'nın haberine göre, Gölcük Tabiat Parkı’na giden Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölcük’ün orman içinde çukur bir alan olduğunu söyleyerek, “Mangal yaktığın zaman burası dumanla kaplanıyor. Dolayısıyla piknik alanını aşağıya alacağız. Orman Genel Müdürlüğü’nden bir yer aldık. Orayı düzenledikten sonra pikniği burada yasaklıyoruz” dedi.

'PİKNİĞİ YASAKLIYORUZ, RANT ALANI YAPIYORUZ'

Ancak alanın imara açılması için "mangal" bahanesi üretildiği ortaya çıktı. Gölcük’ü, dağ turizmi, doğa turizmi, göl turizmi açısından "cazibe merkezi" haline getireceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Şuranın değerini bilirsek İsviçre’de böyle güzel bir mekan yok. Vatandaşlarımıza, ‘Boşuna yurt dışına gidip para harcama, gel burada bol oksijenli ortamda yürü, resim çek’ diyoruz. Yabancı zengin turistleri buraya çekebilmek için de ayrıca büyük bir tanıtıma girişeceğiz. Alt yapısı ve teleferik de tamamlanınca çok güzel bir mekan olacak” dedi.