AKP'nin her şeyi çözen belgeseli: Yahudi 'Üst Akıl'ı dünyayı yönetiyor

AKP yanlısı A Haber'de yayınlanan ve hükümet yanlısı gazeteciler ve siyasetçilerin konuştuğu bir belgesel, Yahudileri hedef alarak, Yahudi "Üst Akıl"ının senaryolar yazarak dünyayı yönettiğini iddia ediyor.

Haber Merkezi

AKP yanlısı A Haber isimli televizyon kanalında yayınlanan 2 saatlik Yahudi düşmanı "Üst Akıl" isimli belgesel, dünyayı Yahudi üst aklının yönettiğini ve AKP'nin buna karşı olduğu için hedefte olduğunu iddia ediyor. Belgesel Hristiyan olan Charles Darwin'in de Yahudi olduğunu iddia ederken, evrim teorisinin de Yahudi olmayanları "hayvan gibi" göstermek üzere geliştirdiğini iddia ediyor.

Belgeselde içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da bulunduğu AKPliler dünyadaki her şeyi "İsrail'in çocukları"nın planladığını iddia ediyor. Belgesele göre milyonlarca Yahudi'nin soykırıma uğradığı 2. Dünya Savaşı bile Yahudiler tarafından "dünyayı değiştirmek" üzere başlatılıyor.

Üst aklın Gezi Parkı "komplo"sunu da düzenlediği iddia edilirken, "İslam'ı ve cihat fikrini kanser olarak gören" ABD'li medya devlerinin de bu "Yahudi tertibi"ni desteklediği söyleniyor. Ancak belgesele göre "ülkenin zincirlerini kırdığı" için hedef alınan Recep Tayyip Erdoğan "milletin desteği" sayesinde "yıkılmıyor". Yahudilerin İkinci Abdülhamit, Turgut Özal ve Adnan Menderes'i devirdiği söylenirken, Erdoğan'ın ayakta kaldığı belirtiliyor.

Irak'ın işgalinin oradaki antik Yahudi belgelerini bulmak üzere yapıldığı gibi iddialar sıralanırken, Osmanlı'nın da Yahudi komplolarıyla çöktüğü söyleniyor. Tüm dünyayı aç bırakıp savaşlar çıkartan Yahudilerin, Latin Amerika ve Ortadoğu halklarına da "çalışmayı ama fakirliği" öğretirken, Yahudilerin Yahudi olmayanları "köleleştirmeye" çalıştığı söyleniyor.