Zorunlu din dersine karşı veliler buluşuyor

Yeni öğrenim yılında 'Zorunlu Din Dersi' uygulaması yine saldırgan hocaları ve zararlı ders kitaplarıyla yürürlükte kalmaya devam ederken veliler çocuklarını ve geleceklerini korumak için birlikte adım atıyor.

Zorunlu din dersinin çocuklar için zararlı olmasından hareket eden bir grup veli çocuklarının bu durumdan muaf olmasını sağlamak için harekete geçti. İstanbul Kadıköy’deki kimi ilkokullarda Aydınlanma Hareketi’nin çağrısı ve desteğiyle başlayan tartışma ve paylaşımlar sonucu bir grup veli çocuklarının din dersine girmemesi için gerekli işlemleri başlattı.

Veliler yaşadıkları sorunları paylaşmak ve sorularına yanıt arayan diğer velilerle bir araya gelmek için bir buluşma düzenlerken Kadıköy’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, 22 Ekim cumartesi günü saat 16:00’da bu buluşmanın mekanı olacak. Muafiyet başvurusu yapmış veliler ve hali hazırda devam eden hukuki süreçler, çocukların yaşadıkları tecrübeler ve olası sorunlar karşısında alınacak önlemler, okullardaki tepki ve dayatmalara karşı yapılacaklar gibi bir dizi başlığın açılacağı toplantıda hukuki ve psikolojik uzmanlık gerektiren konular da gündemde olacak.

Toplantıda kimi sorulara daha net yanıtlar vermek üzere klinik psikolog-psikoterapist Burak İsmanur, Avukat Deniz Aktaş, Aydınlanma Hareketi'nden yazar Orhan Gökdemir ve muafiyet için İdare Mahkemesi’ne dava açmış velilerden ve soL yazarı da olan Mehmet Kuzulugil hazır bulunacak.

 [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.