VİDEO | İstanbul Üniversitesindeki 10 Ekim anmasına polis saldırısı

İstanbul Üniversitesinin Beyazıt'taki merkez yerleşkesinde yapılmak istenen 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenen etkinliğe polis saldırdı.

Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesinin Beyazıt'taki merkez yerleşkesinde 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenleri anmak isteyen öğrencilere polis saldırdı. 

İstanbul Üniversitesi merkez yerleşkesinde bugün 12.30'da gerçekleşen 10 Ekim katliamı anmasında polis saldırısı gerçekleşti. Merkez kampüste bulunan havuzlu bahçeye öğrencilerin katliamda ölenlerin anısına karanfil bırakmak istemesi üzerine polis ve özel güvenlikler sert bir şekilde saldırdı. Çevik kuvvetin K-9 köpeklerini de kullandığı saldırıda, aralarında Türkiye Komünist Gençliği üyelerinin de bulunduğu onlarca öğrenci işkenceyle gözaltına alındı.

Polis, basın açıklaması için okulun dışına çıkmak isteyen bir grup öğrenciye tekrar saldırırken, kampüsün her noktasında olaya tepkisini gösteren ve görüntü almak isteyenlere de saldırdı. Kimi öğrenciler polis aracına bindirilerek cep telefonlarındaki görüntüler polis tarafından silindi. 

Polisin saldırısı kameralara şöyle yansıdı: