Sancaktepe İlçe Milli Eğitim'den velileri yok sayan yanıt

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim, velilerin imam hatip işgaliyle ilgili şikayetine verdiği yanıtta sorunu yok sayarak yeni bir okul yapılacağını duyurdu.

Haber Merkezi

İstanbul Sancaktepe'de 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu velilerinin, okullarını işgal eden imam hatip sınıflarına karşı İlçe Milli Eğitim'e verdikleri dilekçeye yanıt geldi.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim velilere verdiği yanıtta, imam hatip sınıflarına talep olmaması ve taşımalı eğitim yapılmasını yok sayarak, 60. Yıl Ortaokulu'nda okuyan öğrencilerin "kalabalık olmasından" dolayı 2017-2018 yılında yeni bir okul yapılacağını duyurdu.

OKULA 38 İMAM HATİP SINIFI AÇILDI, 'YER SORUNU VAR' DENDİ

Meseleyi "okula sığılmaması" olarak göstermeye çalışan İlçe Milli Eğitim, 38 imam hatip sınıfı açılmadan önce 60. Yıl Ortaokulu'nda öğrencilerin yer sorunu olmadığını bilinmesine karşın, yaptığı açıklamayla mahalledeki gerici dayatmadan geri adım atmayacağını ilan etti.

İstanbul Sancaktepe'deki 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu velileri, üç yıldır "misafir" olarak okulu işgal eden imam hatip sınıflarına karşı mücadele veriyor. Veliler 7 Haziran Çarşamba günü toplu halde ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek işgale son verilmesini istedi, 500 kadar dilekçeyi teslim etti.

VELİLERİN TALEBİ YOK SAYILDI

İlçe Milli Eğitim dilekçelere verdiği yanıtta, velilerin taleplerini yok sayarak, imam hatip ortaokulunun yerinde kalacağını, 60. Yıl'a ek olarak başka okul yapılacağını söyledi.

Verilen yanıt üzerine meseleyi hukuki olarak takipçisi olacaklarını, dava açacaklarını söyleyen veliler, verilen yanıtı "İmam hatip sınıflarına buralardan gelen yok, ücretsiz servis ile uzaktan taşıyorlar. Yemek, tablet, ücretsiz TEOG dersi, ne varsa İmam Hatip sınıfına sağlanıyor. Verline şaka gibi yanıtta bu kayırmaya ek olarak, imam hatip okulunun gitmeyeceği itiraf edilmiş. Üç senedir okul yönetimi, bazı öğretmenler zaten misafirler gidecekler, okul yapılması bekleniyor diye bizi oyaladılar, yalanlarla. Şimdi okuldan bizi yollayacaklar. Burada bu okul istenmiyor, veliler olarak imza topladık, insanlara durumu anlattık. Sarıgazi'nin bu yapısını imam hatip dayatmasıyla değiştirmeye çalışıyorlar. Çocuklarımızın geleceği için okulumuza sahip çıkacağız, dava açacağız, dilekçe  toplamaya ve insanlarla bir araya gelip bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz" şeklinde değerlendirdi.

VELİLER KARARLI: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ!

60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu üç yıldır "misafir" bahanesiyle imam hatip sınıfları tarafından işgal edilmiş durumda. Velilerin örgütlenmesi ve dilekçelerin yaygınlaştırılması konusunda Aydınlanma Hareketi de destek verirken, Sarıgazi yerelindeki gönüllüler Aydınlanma Hareketi imzasıyla bir bildiri hazırlayıp dağıtmışlardı.

Dağıtılan bildiri ile veliler bilgilendirilmiş, bir araya gelmiş ve sonrasında okullarıni geri almak için imza toplamışlardı. İlçe Milli Eğitim'in kendilerini yok sayan açıklamalarından sonra veliler dava açacaklarını, okullarını geri almak için mücadele edeceklerini, imza toplamaya ve bir araya gelmeye devam edeceklerini duyurdu ve herkesi mücadeleye çağırdı.