İmam hatip sınıflarına ücretsiz TEOG kursu, diğer sınıflara Kuran kursu!

İstanbul Sancaktepe'de okulun yarısını imam hatip sınıflarının işgal ettiği Sarıgazi 60. Yıl Ortaokulunda gerici dayatmalara bir yenisi daha eklendi. İmam hatip sınıflarının bulunduğu taraftaki öğrencilere bir ay boyunca ücretsiz TEOG kursu verileceği duyurulurken, diğer sınıfların öğrencileri ise din dersi öğretmeni tarafından Kuran kursuna çağrıldı.

Haber Merkezi

İstanbul Sancaktepe'de faaliyet gösteren ve velilerin imam hatip dayatmasına karşı mücadele verdikleri Sarıgazi 60. Yıl Ortaokulu'nda okul yönetiminin gerici dayatmalarına bir yenisi daha eklendi.

Okulun yarısını işgal eden imam hatip sınıflarının olduğu tarafta bir ay boyunca öğrencilere ücretsiz TEOG kursu verileceği duyurulurken, okulun öğrencilerinin yazın Kuran kursuna gelmeleri için din dersi öğretmeni duyuru yaptı. Bu durumdan rahatsız olan bir veli, durumu öğrenince okulun müdür yardımcısına giderek "Okulda zorunlu din dersi, seçmeli dersler derken yeteri kadar din eğitimi alıyorlar, neden böyle bir kursa çağırı var? Bizim çocuklarımıza neden TEOG kursu verilmiyor" diye itiraz etti. Müdür yardımcısı ise yanıt olarak, kursu düzenlemmenin ve duyurmanın din dersi öğretmenin inisiyatifinde olduğunu, kendisinin durumla ilgisi olmadığını söyledi.

HER ŞEY İMAM HATİP İÇİN

İmam hatiplere tanınan ücretiz yemek ve ulaşım kolaylıklarından, tablet hediyelerinden sonra, şimdi de ücretsiz TEOG kursu sağlanmasıyla ayrıcalıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Eğitim kalitesinin çok düşük düzeyde olduğu bilinen imam hatipleri cazip hale getirmek için, TEOG başarısının artırılmaya çalışıldıpı ifade edildi. Okulun imam hatip sınıfında okuyan öğrenciler bir ay ücretsiz TEOG kursu alacak.

Sarıgazi 60. Yıl Ortaokulunda din dersi öğretmeninin öğrencilere yaptığı Kuran kursu duyurusu şöyle:

Okulumuzda yaz dönemi (7 Temmuz 17 Ağustos) Kuran-ı Kerim dersi destekleme ve yetiştirme kursu açılacaktır. Katılmak isteyenler 19-25 Haziran tarihleri arasında ekurs.eba.gov.tr adresinden başvuru yapacaklardır. Harun Sarıer, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni"

 

SARIGAZİ 60. YIL ORTAOKULU İŞGAL ALTINDA

Sarıgazi 60. Yıl Ortaokulu üç yıldır imam hatip sınıflarının işgali altında. Okulda iki "misafir" imam hatip sınıfı açıldıktan üç yıl sonra bugün 38 imam hatip sınıfı bulunuyor. Okulun öğrencileri dersliklerinin yarısı imam hatip tarafından işgal edildiği için çok kalabalık sınıflarda okumak zorunda bırakıldı, laboratuvarları ellerinde alındı. Sarıgazi 60. Yıl velileri okullarında imam hatip istemedikleri için imza topladılar, basın açıklaması ve yürüyüş yaptılar. Dilekçeleri ilçe milli eğitime teslim ettiler.

Okullarında imam hatip istemeyen veliler daha fazla kişiye yaşananları anlatmak ve destek almak için mücadeleye devam ediyor. Velileri hayli sinirlendiren "ima hatip sınıflarına ücretsiz TEOG, diğer sınıflara Kuran kursu" uygulaması ile ilgili görüşlerini sorduğumuz velilerden biri, imam hatiplere yapılan bu ayrıcalığa şaşırmadığını, kendi çocuklarının iyi eğitim alma hakkının sürekli gasp edildiğini, bunun karşısında mücadele edeceklerini vurguladı.