Samsun Halk Komiteleri sahada: Uyuşturucuya karşı özgür bir gelecek için...

Samsun'da Halk Komiteleri üyelerinin bir araya gelerek "Uyuşturucuya karşı özgür bir gelecek için" sloganıyla gerçekleştirdiği futbol maçında, geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da yapılan Metin Kurt Futbol Turnuvası'na selam gönderildi.

soL-Samsun

Samsun'da çalışmalarını sürdüren Samsun Halk Komiteleri üyeleri "Uyuşturucuya karşı özgür bir gelecek için" sloganıyla futbol maçı gerçekleştirdi. Maçta, İstanbul'da yapılan Metin Kurt Futbol Turnuvası'na selam gönderdi.

Maç öncesi sahada toplanan katılımcılar "Kadın-spor-gericilik" ve "Gençlik ve çürüme" üzerine konuşmalar yaptı. Metin Kurt'u ve Metin Kurt Futbol Turnuvası'nı selamlayan katılımcılar "sporun sermayenin boyunduruğu altından kurtulmasına ve toplumsal bir ihtiyaç olması gerektiğine" dikkat çekti. 

Konuşmalarda, spor yapmaya dahi zamanı olmayan "ev tipi faşizme" maruz kalmış, "ikincil" görülen kadınların, bir özne haline gelmeden gerçek anlamda spor yapamayacağı ifade edilirken, özel mülkiyetin ve sömürünün olmadığı bir düzen içerisinde yapılacak spor faaliyetlerinin bir anlam kazanacağı vurguladı. 

Özellikle son yıllarda artış gösteren uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının, egemen sınıfın en alçakça araçlarından biri olduğunu ifade edildiği konuşmalarda, şöyle denildi:

"Uyuşturucu devlet eliyle, liberaller ve hippiler tarafından bir 'özgürleşme' aracı gibi pazarlanıyor. Hatta bazı okullarda, idarecilerin yer aldığı uyuşturucu şebekeleri bulunuyor. Uyuşturucu, yoksul kitlelere içerisinde bulundukları koşulları değiştirmek yerine ondan uzaklaşmanın sahte yollarını öğreten, emekçi gençlere bilinçli ve sorumlu davranmanın sonuçsuz olduğu fikrini aşılayan ve uyuşturucuyu çözüm olarak sunan sermaye düzeninin en tehlikeli aracıdır."

Etkinlikte, Samsun Halk Komiteleri üyeleri olarak, sahte çözümlere ve düzenin yarattığı çıkışsızlık hissinden uyuşarak kurtulma palavralarına karşı mücadele kararlılığı vurgulandı.