Roboski Katliamı'nın üzerinden altı yıl geçti: Erdoğan'ın bu sözlerini hatırlıyor musunuz?

Roboski Katliamı'nın üzerinden tam 6 yıl geçti. Aradan geçen bu altı yılda katliamın tek bir sorumlusu bile yargı karşısına çıkarılmadı. Sorumluların yargı karşısına çıkarılmamasının nedeni, "TSK görevini samimi şekilde yapmıştır" diyen Erdoğan oldu.

Haber Merkezi

Roboski Katliamı'nın üzerinden tam altı yıl geçti... 

28 Aralık 2011 tarihinde, Şırnak’ın Uludere ilçesinde bulunan Roboski yakınlarında, çoğunluğu çocuk olan 34 yurttaş, TSK'ya ait savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü.

Katliamın üzerinden geçen altı yıl boyunca sorumluların yargılanması için mücadele eden Roboskili ailelerin talepleri, katliamın ardından "Varsa yoksa Uludere, milletin huzurunu kaçırmayın” diyen Erdoğan ve AKP'liler tarafından ısrarla görmezden geliniyor.

'TSK GÖREVİNİ SAMİMİ ŞEKİLDE YAPMIŞTIR'

Tam 34 yurttaşın savaş uçağıyla katledilmesi sonrası bugünün Cumhurbaşkanı, dönemin başbakanı olan Erdoğan'ın sözleri büyük tepki çekmişti.

Aradan geçen altı yılda katliamın sorumlularının neden yargılanmadığını da gözler önüne seren bu sözler şöyleydi:

30-40 kişilik grup, katırlar, insanlar var. O yükseklikten bu Ahmet midir? Mehmet midir? Bilmek mümkün değil. TSK görevini samimi şekilde yapmıştır.

Tazminatı da açıkladık. Ama birileri istismar ediyor. Allah aşkına tazminatsa tazminat... Bizim resmi tazminatımız ötesinde yaptık. İlla terör örgütünün istediğini mi söyleyeceğiz. Kusura bakmasınlar.

ANMAYA GİDEN AİLEYE CEZA

Öte yandan katliamın 6'ıncı yılı dolayısıyla bugün mezarlığa anmaya giden bir aileye ceza kesildi.

Katliamda yakınlarını kaybeden Veli Encü, olayı sosyal medya üzerinden duyurdu.