'Proje Okulu' öğrencilerinden AKP'ye tepki: Öğretmenlerimize dokunmayın!

AKP iktidarının geçen yıl Ocak ayında 44 okulu "Proje Okulu" ilan etmesinin ardından, şimdi de bu okullarda 8 görev yılını dolduran öğretmenleri norm fazlası ilan edip başka okullara tayin etmesi, öğrencileri tedirgin etti. İzmir ve Ankara'daki okullarda öğrenciler ve veliler bu keyfi uygulamaya adeta isyan etti. Öğrenciler, "Öğretmenlerimizi tayin edip buraya AKP zihniyetli…

Haber Merkezi

AKP iktidarının geçen yıl Ocak ayında 44 okulu "Proje Okulu" ilan etmesinin ardından, bu yıl da bu okullarda 8 görev yılını dolduran öğretmenleri norm fazlası ilan edip başka okullara tayin etmesi, öğrencileri tedirgin etti. İzmir ve Ankara'daki okullarda öğrenciler ve veliler bu keyfi uygulamaya adeta isyan etti. Öğrenciler, "Öğretmenlerimizi tayin edip buraya AKP zihniyetli öğretmenler gönderecekler" dedi. 

BAL ÖĞRENCİLERİ: AKP ZİHNİYETLİ ÖĞRETMEN İSTEMİYORUZ

İzmir'de "Proje Okulu" ilan edilen Bornova Anadolu Lisesi (BAL), Cihat Kora Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nin 8 yılı dolduran öğretmenleri, "norm fazlası" oldukları gerekçesiyle başka okullara gönderilmek istendi. BAL öğrencileri, 120 öğretmenin görev yaptığı okullarında 58 öğretmenin bu şekilde başka okullara tayin edileceğini belirterek, "Bu, okulumuzun kimyasıyla, DNA'sıyla oynamaktır. Öğretmenlerimizin yarısını başka okullara gönderiyorlar. Hem öğretmenlerimiz mağdur oluyor, hem biz. Öğretmenlerimizi tayin edip buraya AKP zihniyetli öğretmenler gönderecekler. Bunu istemiyoruz" dediler. 

ANKARA'DA "ÖĞRETMENİME DOKUNMA" KAMPANYASI

Bir başka "Proje Okulu" olan Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri de "Öğretmenime Dokunma" kampanyası başlattı.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada, "Biz Ankara Atatürk Lisesi öğrencileriyiz. Okulumuz seçilen proje okullarından sadece bir tanesidir. Fakat bu okul geçmişiyle köklü, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmektedir. Şu an okulumuz öğretmenlerinin yüzde 80'i için verilen karar öğretmenlerimizin gitmesidir. Okulumuzun başarısı tehdit altında olmakla beraber, aynı tip insan yetiştirme tehditi ile karşı karşıyadır. Okulumuz Türkiye'ye birçok aydın sayılı gazeteci sanatkar ve emektar kazandırmıştır. Proje okulları adı altında yapılacak yaptırımların farkındayız. Sesimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Farkındalık için sesimizi duyurmak için geleceğin aydınlarına sahip çıkmak için sizin de yardımınıza ihtiyacımız var" denildi. 

PROJE OKULU NEDİR?

2015'in Ocak ayında yurt genelinde tespit edilen en iyi 44 ünlü lise Milli Eğitim Bakanı'na bağlanmış ve bu okullar "Proje Okulu" diye adlandırılmıştı. İdari hiyerarşi dışına çıkarılan 44 lisenin öğretmen atama ve idareci belirleme yetkileri böylelikle doğrudan Bakan'a verilmişti. AKP, bu okullarda istediği kadroyu oluşturma olanağına kavuşmuştu. Bu liselere dair alınacak kararlar Bakan'ın, dolayısıyla siyasi iktidarın iki dudağının arasında teslim edilmişti.