Patronlara ve gericiliğe boyun eğmeyen İzmirlilerin gazetesi: Güzel İzmir

Sermayenin, piyasacılığın ve gericiliğin son yıllarda daha çok hedef tahtası haline gelen İzmir'de, bu saldırılara karşı durmak, itiraz etmek ve mücadele vermek isteyen İzmirliler tarafından aylık olarak yayınlanacak "Güzel İzmir" gazetesi yarın okurlarıyla buluşuyor. Gazetenin ilk sayısı "İzmir'i işgal planı" manşetiyle çıkıyor.

soL-İzmir

Sermayenin, piyasacılığın ve gericiliğin son yıllarda daha çok hedef tahtası haline gelen İzmir'de, bu saldırılara karşı durmak, itiraz etmek ve mücadele vermek isteyen İzmirliler tarafından aylık olarak yayınlanacak "Güzel İzmir" gazetesi yarın okurlarıyla buluşuyor. 

Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olması nedeniyle patronların, para babalarının, iş adamlarının "rant" ve "kâr" için göz diktiği, AKP iktidarının gerici uygulamalarının yaygınlaştığı İzmir'de, bu duruma boyun eğmeyenlerin sesi olmak için yeni bir gazete çıkıyor. "Güzel İzmir" adıyla ve aylık olarak yayınlanacak gazete, İzmirlilerle ilk kez 31 Ağustos Çarşamba günü Kordon'da Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleşecek olan Aydınlanma Şenliği'nde buluşacak. Güzel İzmir gazetesi ilk sayısında "İzmir'i işgal planı" manşetiyle çıkacak. 

İlk sayısında, "Yeni Kültürpark" adı altında hayata geçirilmeye çalışılan, kentin gözbebeği ve akciğeri Kültürpark'ın sonunu getirecek olan projeye özel yer ayrılan gazetede, ayrıca İzmir Körfezi'ni yok etme planı olan "Körfez Geçişi Projesi", Bayraklı'yı bitiren kuleler ve Üçkuyuları'ın İstinyepark'la işgali konularına yer veriliyor.