Kılıçdaroğlu'ndan Adil Öksüz açıklaması: Elimizde bir takım bilgiler var...

15 Temmuz'un ardından en çok konuşulan isimlerden biri olan Adil Öksüz'e ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilginç açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarafsız Bölge" adlı programdaa Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin bir numaralı ismi olan Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Adil Öksüz'e ilişkin, "Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Elimizde bir takım bilgiler var ama şimdi açıklayamıyorum. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Adil Öksüz'ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı. Bu konuda ben, devletin o derin bilgisinden hesap sorarım. Kim bunu yaptı. Niye bu adam yakalanmıyor? Neden bu adam serbest bırakılıyor? Bank Asya'ya para yatıran garibanı alıp hapse atıyorsunuz, o sıcak ortamda her hakim önüne gelen kişiyi yakalayıp içeri atıyor, hatta soru bile sormuyor ama bunu... Savcı, anlattıklarının tamamının yalan olduğunu bildiği ve kanıtladığı halde bunu serbest bırakıyorsunuz. Bunun üzerinde hükümet niye hiç konuşmuyor? Bu soruyu herkesin kendisine sormasını istiyorum. Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim.