İTÜ'de Boyun Eğme dergisini yasaklama girişimi!

İTÜ'de bu sabah bir öğrenci çantasında iki adet Boyun Eğme dergisi olduğu gerekçesiyle okula alınmak istemedi. Özel güvenlik personeli "Birden fazla Boyun Eğme dergisiyle okula girmenin yasak olduğunu" söyledi. Bir başka öğrencinin ikinci dergiyi sahiplenmesi üzerine öğrenciler okula girebildi.

Haber Merkezi

Haftalık siyasi dergi Boyun Eğme'ye yönelik baskılar sürüyor. Dün Adana'da Boyun Eğme dergisinin tanıtım çalışmasına katılan TKP üyeleri bir grup faşistin tehdit ve saldırısına maruz kalmıştı, bugün de İTÜ'de çantasında Boyun Eğme dergileri olan bir öğrencinin okula girmesi engellenmek istendi. 

Bugün sabah saatlerinde dersine girmek üzere okula gelen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi, çantasında 2 adet Boyun Eğme dergisi bulundurduğu için özel güvenlik personeli tarafından okula alınmadı. İTÜ Rektörlüğü tarafından okulda “Boyun Eğme “ dergisinin dağıtımının ve okula birden fazla dergiyle girmenin yasaklandığını söyleyen özel güvenlik personeli, İTÜ öğrencisini okula alamayacaklarını söyledi.

Yasal bir dergi olan Boyun Eğme'nin meydanlarda satıldığını, bu yasağın hukuksuz ve keyfi olduğunu söyleyen öğrenci, okula girişinin engellenemeyeceğini savundu. Daha sonra özel güvenlik amirliğine götürülen öğrenciye, dergilerine el konulursa okula girebileceği söylendi. Bir başka İTÜ öğrencisinin gelip diğer dergiyi sahiplenmesi üzerine, İTÜ Rektörlüğü ve özel güvenlik personeli Boyun Eğme dergisinin İTÜ’ye girişini engelleyemedi.