Boyun Eğme dergisi yenilendi: AKP’nin HAYIRsız planı

Boyun Eğme, 3 haftalık bir aradan sonra yenilenmiş olarak okurlarıyla buluştu. 10 Mart tarihini taşıyan yeni sayının kapak konusu “HAYIRsız tezgah.”



Haber Merkezi

Boyun Eğme dergisi 3 haftalık aranın ardından yenilenmiş haliyle çıktı.  

Bir süredir gündemi meşgul eden “iç savaş tehditlerini” referandum sonrası Türkiye’yi bekleyen olasılıklar bağlamında değerlendiren kapak dosyası derginin kapağına şu sözlerle yansımış: Havuç yetmedi AKP sopa gösteriyor

“Aykırı Sorular”ıyla bilinen Enver Aysever dergide “Enver Aysever’le Boyun Eğmeyen Sorular” başlığı altında hazırladığı sayfalarla yer alıyor. Aysever, geçtiğimiz günlere damgasını vuran rahatsız karargah konusunu farklı cephelerden sorgulamış: Hande Fırat’ın fıtratına sorular!

İzmir Marşı ve marşlar üzerine Kemal Okuyan’la yapılan söyleşi, marşlar, kitlesel hareket ve mücadeleler, müziğin toplumsal mücadelede tuttuğu yer gibi konulara girip çıkıyor.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ardından yayınlanan dergide ilginç bir söyleşi yazılımcı kadınlarla yapılmış. “Kadın’dan yazılımcı olur mu?” sorusu sorulmuş bu söyleşide. Kadın yazılımcılara!

Serpil Güvenç’in kaleme aldığı “Suat Derviş komünistlerin kırılmayan inadı” ve Zehra Güner’in Behice Boran’ı andığı yazı dergide özel bir yer tutuyor.

Boyun Eğme’de ufuk açan bir başka yazı ise Osman Çutsay’ın gündemdeki Almanya gerilimleri ile ilgili çalışması. “Ağa ile kâhya çekişirse, acısı marabadan çıkar” başlığını taşıyan yazı “Erdoğan Almanya’yı Suriyeli göçmenlerle falan da değil asıl Türkiye’nin iç savaşını Berlin’e taşımakla tehdit ediyor” sözleriyle açılışı yapıyor.

Boyun Eğme’nin bu sayısında okura ulaşan güçlü bir başka yazarsa Nihat Behram. Şair Nihat Behram’ın siyaset ve gazetecilik konusundaki birikim ve deneyimi büyük bir keyifle okunacak “Orhan Pamuk” yazısına yansıyor. Orhan Pamuk’un “Lenin’e dil uzatışını” konu edinen yazı, Pamuk, Rusya, Putin, Lenin ve Türkçe edebiyat konularında önemli sözleri olan güçlü bir çalışma.

Boyun Eğme’nin yenilenmiş haliyle okurla buluşan bir başka değerli isimse şüphesiz karikatürist Sait Munzur. Munzur’un bir çalışması kapakta yer alıyor. Çizerin, iç sayfalarda haftanın sabitleri arasına girdiği anlaşılan Samanaltı köşesinde okurlarla buluşacağı anlaşılıyor.

Yeniden ve yenilenmiş olarak okura ulaşan Boyun Eğme için ilk izlenimleri şöyle ifade etmek mümkün: Gerçekten yenilenmiş ve yenilenmenin hakkını vermiş bir dergi.