İstanbul'da bir lise: Cuma namazlarını okulda kılıyoruz!

Kamusal alanın ve toplumsal yaşamın dinsel referanslarla düzenlenmesinin bir örneği de İstanbul'da bir lisede yaşanıyor. Bahçelievler Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Etik'in başlattığı uygulama tartışmalara yol açtı. Cuma günleri okulun spor salonunu derse kapatan müdür, cuma namazlarının burada kılınması kararı aldı.

Kamusal alanın ve toplumsal yaşamın dinsel referanslarla düzenlenmesinin bir örneği de İstanbul'da bir lisede yaşanıyor. 

İstanbul Bahçelievler'deki Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Etik'in başlattığı uygulama, ilçede tartışmalara neden oldu. Cuma günleri okulun spor salonunu derse kapatan müdür, cuma namazlarını burada toplu olarak kılma kararı aldı.

Oda TV'den Fethi Yılmaz'ın haberine göre okulun resmi web sayfasından, “Cuma namazlarımızı okulumuzda kılıyoruz” başlığıyla fotoğraflar yayımlandı. Okulun sitesindeki açıklamada da “06 Kasım 2017 tarihinden itibaren öğrencilerimizin güvenliğini de düşünerek cuma namazlarımızı okulumuzda kılmaya başladık” denildi.

Okuldaki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, okulda toplu cuma namazı kılma uygulaması bazı öğrenciler arasında rahatsızlığa neden oldu. Cuma namazına gitmek istemeyen bazı öğrencilerin, “neden gitmiyorsun” denilerek fişlendiği ifade edildi.