Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çobanlığın felsefesini anlamayan insan yönetemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "milli tarım projesi" töreninde yaptığı konuşmada "çobanlığın felsefesini anlamayan onun psikolojisini bilmeyen insan yönetemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da düzenlenen "Milli Tarım Projesi" toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, "Çobanlığı hafife almayın, çobanlığın felsefesini anlamayan onun psikolojisini bilmeyen insan yönetemez" diyen Erdoğan, "Ben de bir çobanım. Sevgililer sevgilisi hadisinde buyuruyor: Hepiniz çobansınız hepiniz güttüklerinizden mesulsünüz buyuruyor efendimiz. Bunu anlayan anlar anlamayanın geldiği durum belli. Biz işimize bakalım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında "Enflasyon rakamları açıklandığında domates biber fiyatları açıklandığında ağırıma gidiyor. Bu topraklar bu kadar verimli olcak, biz domates biber fiyatlarında sıkıntı yaşayacağız. 19 sebze çeşidi nedir ya? Arttıracağız. İnşaallah, bu olacak" dedi.

AB AÇIKLAMASI

İdam önüme geldiğinde onaylarım. Batı idam olmaz diyor. Ey batı, bu milletin kaderi sizin elinizde değildir. 

Kimsin sen? Oradan bir parlementonun başkanı. Sen ne zamandır Türkiye adına karar verme yetkisine sahip oldun? 53 yıldır AB'ye Türkiye'ye almamışsın.

Siz önce verdiğiniz sözleri tutun. Avrupa'da kongresindeki terör destekçilerini temizleyin önce. Avrupa'nın her yerinde terör örgütü ajanları cirit atıyor. Onlara her türlü desteği vereceksiniz, sonra Türkiye'ye müzakereleri durdururuz.

Geç kaldınız, hemen kararınızı verin. Ben diyorum ki, yılsonuna kadar sabredelim, sonra millete gidelim. İngiltere bile millete gitti.'