CHP Medya Komisyonu uyardı: Tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli felç olabilir!

CHP Medya Komisyonu üyesi gazeteci kökenli milletvekilleri parlamentoda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklu gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli'nin felç olabileceğini söyledi.

CHP Medya Komisyonu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde çeşitli değerlendirmelerde bulundu. 

Yarkadaş, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden bahsedebilmek artık absürd bir durum haline geldi. O yüzden bugünü (Çalışamayan ve Tutuklanan Gazeteciler Günü) olarak kutlamayı daha doğru buluyoruz" dedi. Kelepçelenmiş bir kalem posteriyle toplantıya katılan CHP’li vekiller, 2016 Medya Raporu’nu da gazetecilere dağıttı.

"GAZETECİLER TAHLİYE EDİLSİN"

CHP Medya Komisyonu Üyesi Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Utku Çakırözer, Eren Erdem ve Yakup Akkaya’nın birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Yarkadaş, “150 gazetecinin demir parmaklıklar arkasında tutulduğu bir ülkede, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak absürd olurdu’’ dedi. Yarkadaş, cezaevindeki tüm gazetecilerin bir an önce tahliye edilmesini istedi.

"HÜSNÜ MAHALLİ FELÇ OLABİLİR"

Barış Yarkadaş şunları söyledi: 

 

"Gazeteci arkadaşımız Hüsnü Mahalli de tutuklanan gazetecilerden biri. Şu anda Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tedavi görüyor. Hüsnü Mahalli’nin bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Çünkü kendisi hastane-cezaevi koşullarında olduğu için yürüyemiyor. Hastanede bir koğuşta tutuluyor. Doktorları Mahalli’nin her gün en az iki saat kesintisiz yürümesi gerektiğini söylüyor. Yürüyemediği takdirde felç olma ihtimali ile karşı karşıya. Bu yüzden Hüsnü Mahalli’nin iddianamesinin bir an önce hazırlanması ve tahliye edilmesini talep ediyoruz."

"17 GÜNDÜR GÖZALTINDALAR"

Gözaltında tam 17 gündür tutulan 6 gazetecinin durumunu da dile getiren Yarkadaş şöyle konuştu:

"Şu anda Dihaber Şefi Ömer Çelik, Dihaber Muhabiri Metin Yoksu, Diken Yazarı Tunca Öğreten, Birgün Çalışanı Mahir Kanaat ve ETHA Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan da ismini saydığım meslektaşlarımızla birlikte tam 17 gündür keyfi bir biçimde gözaltında tutuluyor. Bu gazeteci arkadaşlarımız hakkında gözaltı kararı veren savcı, gazeteciler gözaltındayken yıllık izne çıktı. Yıllık iznini kullandı. Gazeteciler bu sırada keyfi bir biçimde gözaltında tutulmaya devam etti. Yine Yolculuk Gazetesi Sahibi Eray Sargın da birkaç gün önce gözaltına alındı."