Binali'nin Puslu Limanı kitabına takipsizlik

Gazeteci-Yazar Serdar Öztürk'ün emniyet ve savcılık kayıtlarına dayanarak kaleme aldığı Binali'nin Puslu Limanı adlı kitap hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

soL-İzmir

İzmir'de yayınlana  9 Eylül gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Serdar Öztürk'ün kaleme aldığı, emniyet ve savcılık kayıtlarına dayanarak oluşturulan "Binali'nin Puslu Limanı" adlı kitap hakkında, Binali Yıldırım'ın avukatları tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. İzmir'de 2014 yılı başlarında gerçekleştirilen ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bacanağı Cemalettin Haberdar'ın da adının karıştığı İzmir Liman Operasyonu'yla ilgili kitap hakkında "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verildi. 

Kitabın yazarı Serdar Öztürk, "İzmir Liman Operasyonu'nu anlatan Binali'nin Puslu Limanı isimli kitabım için Başbakan'ın 'hakaret' gerekçesiyle bulunduğu suç duyurusunu İstanbul Cumhuriyet Savcısı karara bağladı. AİHM kararları ve TC Anayasası'na göre 'suç olmadığını' uzun uzun anlattığı kararın bütün kitaplar için örnek olmasını diliyorum. Bu karar ile bir kez daha 'Ankara'da yargıçlar var' sözü doğrulanmış oldu. Bir kenarda aksi karar bekleyip el ovuşturanlardan da verdiğim üzüntü nedeniyle özür dilerim" dedi.