Aydınlanma Hareketi'nden velilere çağrı: Tarikat faaliyetlerine çelme

Aydınlanma Hareketi, velilere, tarikatların okullardaki faaliyetlerine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Aydınlanma Hareketi, öğrenci velilerini, tarikatların okullardaki faaliyetleri konusunda uyaradı ve çocuklarının bu faaliyetlerin hedefi olmasına engel olmak için önlem almalarını istedi. 

Anne babalardan, Aydınlanma Hareketi'nin bu hafta çıkan gazetesinde yer alan ve web sitesinde de yayınlanan bir dilekçe metnini okul yönetimlerine vererek çocuklarının kendilerinden habersiz tarikat etkinliklerine katılmasına engel olmaları istendi.

Aydınlanma Hareketi, dilekçe metnini şu sözlerle sundu:

Çocuğunuzu okula gönderiyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz okuldan alıp otobüslere doldurmuşlar, yobazların düzenlediği gezilere katıyorlar. Bir bakıyorsunuz, okulun konferans salonunda her biri ayrı Ensar olan vakıfların düzenlediği konferansları dinletiyorlar. Uyumayın, engel olun.

Çocuklarınızın ders harici etkinliklere katılımına dair dilekçeyi doldurarak okul idarelerine verebilirsiniz.

Dilekçe örneği ise şu şekilde:

.................……… OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

……No’lu ……............… adlı öğrencinin velisiyim.

Velisi olduğum öğrencinin ders ve okul dışı faaliyetlere katılmasıyla ilgili tarafımdan yazılı izin alınması gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum. İznim olmaksızın ders dışı etkinliklere çocuğumun dâhil edilmesi durumunda yasal ve hukuki haklarımı kullanacağımı bildirmek isterim.

Ayrıca çocuğumun okul dışından katılımcılarla yapılan etkinliklere veya projelere katılımı ve etkinliğin konusu ve katılımcıların bilgileri hakkında velisi olarak bizlerin bilgilendirilmesi zorunluluğunu önemle hatırlatırım.

Gereğini bilgilerinize sunarım.