TEKEL işçilerine polis müdahalesi

Ankara polisi, Mithat Paşa Caddesi üzerinde TEKEL işçilerine saldırdı.

Ankara'da sabah saatlerinden beri kentteki ortamı geren polis ekipleri, Mithat Paşa Caddesi üzerinde TEKEL işçilerine müdahale etti. Polis sabah saatlerinde bazı illerden gelen araçlara kent girişinde el koymuş, TEKEL işçileri gruplar halinde kent merkezine ulaşmaya çalışmışlardı. Merkeze gelen işçiler ise polis ablukası altındaki Türk-İş merkez binası etrafındaki kafelerde sakin ve disiplinli bir şekilde oturuyor ve kahvaltı ediyor, toplantı saatini bekliyordu. Polis ise işçileri sürekli olarak taciz ediyordu.

TEKEL işçilerinin artan polis tacizlerine slogan atarak karşılık verince polis müdahale etti. Polis müdahalesinde gözaltı yaşanmadı, ancak bir işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Müdahale sonrası TEKEL işçileri Kızılay civarında dağınık bir şekilde bekliyor. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, saat 13:00'te Sakarya Caddesi'nde toplanacaklarını, bu saate kadar bir şey yapılmamasını söylüyor.

Polis, işçileri Abdi İpekçi Parkı'na doğru sürüklemek istiyor. Park da şu anda abluka altında. Direnişin ilk günlerinde Abdi İpekçi Parkı'nda polis müdahalesi sonrası havuza düştükleri görüntüler hâlâ hafızalarda olan TEKEL işçileri ise Abdi İpekçi'ye gitmemekte direniyor.

(soL - Ankara)