'Madencilere Kuran'a el bastırıp AKP'ye oy istediler' iddiası

Ermenek'te yaşanan maden faciasının ardından bölgede incelemelerde bulunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın gözlem raporunda, "işçilerin AKP'ye oy vermesi için Kuran'a el bastırıldığı" iddiası yer aldı.

Ermenek'te incelemelerde bulunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bölgedeki gözlem ve incelemelerinin ardından bir rapor yayınladı. Raporda madende çalışan işçilerden ve yetkililerden aldığı bilgilere yer veren Atıcı'nın madenci yakınlarına dayandırdığı ifadeler oldukça dikkat çekici.

'Kuran'a el bastırıp AKP'ye oy istediler'
Yeni torba yasa sonrası işçilerin yemek ve servis imkânlarının ellerinden alındığı, işten çıkarılmak istemeyen madencilerin zor şartlar altında ekmek parası için mecburen işlerine devam ettiklerinin belirtildiği raporda şu çarpıcı ifadeler yer aldı:

"Bölgede madencilerin işverenden 2-3 maaş alacaklı olduğu bu yüzden de alacaklarının kendilerini rehin aldığı anlatıldı. Madencilerin bir kısmının işverene ait inşaatlardan ev alarak borçlandığı ifade edildi. Bölgedeki tüm madenlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu, bir madenden işten çıkanın diğer madende işe alınmadığını, AKP'ye oy vermezseniz kapatırız bu ocakları işsiz kalırsınız tehdidinde bulunulduğunu, hatta Kur'an'a el bastırarak AKP'ye oy istedikleri iddialarında bulundular."