Karabükspor da 1 Mayıs’ta Taksim’de

1 Lig’de şampiyon olan kulübün futbolcuları 1 Mayıs’ta Taksim’de taktıkları baretlerle yürüyecek.

1. Lig'de şampiyonluğu kesinleşen Kardemir Karabükspor kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut yaptığı açıklamada, takım futbolcularının 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını söyledi.

Kardemir Karabükspor Başkanı Tankut bir açıklama yaparak , ''Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarına Kardemir Karabüksporlu futbolcularla renk katacağız'' dedi. Aynı zamanda AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı da olan Tankut, gazetecilere yaptığı açıklamada, “1 Mayıs'ın uzun yıllar verilen büyük mücadelelerle önce tatil, ardından bayram ilan edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını” söyledi.
Cumartesi günü yapılacak kutlamanın Taksim'de konfederasyonlara bağlı sendikaların katılımıyla görkemli olacağını ifade eden Tankut sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sendikaların kutlamalarla ilgili ciddi çalışmaları var. Biz de bu kutlamalara katılacağız. İşçi bayramımıza renk katmak için başkanlığını yaptığım, bu yıl Süper Lig'e çıkmayı başaran Kardemir Karabüksporlu futbolcularla birlikte İskenderun Demir Çelikspor Kulübü futbolcularını da kortej alanına getireceğiz. Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarına Kardemir Karabüksporlu futbolcularla renk katacağız. Futbolcularımız, işçilerimizle yürüyerek onlara destek verecekler. Oyuncularımızın, işçilerimizin kullandıkları baretleri başlarına koyarak basında birçok fotoğrafları yayınlandı. O fotoğrafı, Taksim'de de vermek istiyoruz. Çünkü bu iki kulübümüz işçi takımıdır, işçilerin destekleriyle ayakta durmaktadırlar.''

(soL-Haber Merkezi)