Esenyurt'ta ölen işçilere sigorta yapıldı!

Esenyurt'ta insanlık dışı bir alanda çadır içinde yaşayan ve çıkan yangında yanarak hayatını kaybeden 11 işçi ve taşeron şirket bünyesinde çalışan diğer işçiler için olayın ardından sigorta yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan olayda bir büyük skandal daha ortaya çıktı. Gerçekgündem'in haberine göre, işçilerin çalıştığı KALDEM adlı taşeron şirket, faciayı öğrenir öğrenmez, işçilerin sigorta girişini yaptırdı.

İstanbul'un Esenyurt'ta Marmara Park AVM inşaatında çalışan 11 işçi pazar gecesi çıkan yangında hayatını kaybetmişti. Baştan aşağı büyük denetimsizlik ve ihmaller sonucu ölümlere neden olayın ardından bugün ortaya bir diğer skandal gerçek çıktı.

İşçilerin ölüm haberini alan KALDEM adlı taşeron firma, saat 21.30 civarında çıkan yangının sonrasında saat 22.40'ta işçilerin sigorta girişini yaptı.

SGK'nın böylesine büyük bir skandala nasıl izin verdiği ve göz yumduğu bilinmezken, skandalın belgelerini ortaya çıkaran CHP İstanbul eski İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu "Bu durum insanlığa da sığmaz, vicdana da, ahlaka da" dedi.