Emekçiler savaş istemiyor

KESK İstanbul Şubeler Platformu artan çatışma ortamı ile ilgili Taksim Tramvay Durağında basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mehmet Aydoğan’ın okuduğu basın açıklamasında, artan çatışmalı ortamın emekçileri derin bir üzüntüye boğduğunu ve geleceğe dair derin kaygılara neden olduğunu söyledi.

Halkın demokratik beklentileri yerine şiddeti körükleyen AKP-Cemaat koalisyonunun, toplumu tek tipleştirmeye çalıştığını belirten Aydoğan, süreç içinde AKP’nin ABD’nin Ortadoğu’daki savaş politikalarının taşeronluğunu gizlemeye bile gerek duymaz hale geldiğini ifade etti. Yıllardır süren çatışma ortamında her gün gençlerin öldüğünü belirten Aydoğan şöyle konuştu: “Senelerdir yaşanan savaşın bedelini ekonomik ve demokratik hakları kısıtlanarak en ağrı biçimde ödeyen biz emekçiler, “yeter artık barış hemen şimdi” diyoruz. Barış ve demokratik bir arada yaşama hakkı isteyen demokratik güçlere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalara son verilmelidir. Çatışmalı ortam sona erdirilmeli, silahlar susmalı, yıllardır akan kanın durması için insani bir talep olan “Artık kimse ölmesin” çağrıları artık yanıtsız kalmasın” diye konuştu.

(soL – İstanbul)