'Zindan memurluğu yapmak için hukuk fakültesi bitirmeye gerek yok'

Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları tarafından yapılan çağrıyı destekleyen Türkiye Komünist Partisi bugün Çağlayan'daki Adliye Sarayı'ndaydı. 12.30'dan itibaren yapılan konuşmalar ve basın açıklamaları ile sürdürülen gösterinin sona ermesinin ardından TKP bir kortej oluşturarak Adliye Sarayı'nın girişine yürüdü.

Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları'nın (ANGA) çağrısıyla bugün Çağlayan Adliyesi önünde yapılan eyleme kalabalık bir katılım gerçekleştiren TKP, eylemin sona ermesinin ardından Adliye Sarayı'nın girişine yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında "Faşizme geçit yok, tüm tutsaklara özgürlük", "Faşizme geçit vermeyeceğiz", "AKP'nin ipleri sermayenin elinde", "Özgür basın susturulamaz", "Sosyalist aydınlar susturulamaz" sloganları atan kortej Adliye Sarayı'nın girişine kadar geldi.

Burada İstanbul İl Başkanı Mehmet Kuzulugil'in yaptığı konuşmanın ardından gösteri sona erdi.

"Bunun için imam hatip bitirmeye de gerek yok"
Kuzulugil konuşmasına "Büyük Adliye Sarayları'nın birer adaletsizlik abidesi olarak dikildiğini" iddia ederek başladı ve devamında şunları söyledi:
"Geçmişte hukuk insanlarını 'kara cüppeliler' diyerek damgalayan AKP, yargıyı bir engizisyon kurumuna çevirdi. Artık adalet saraylarında gerçekten kara cüppeli zından memurları görev yapıyor. Namuslu, dürüst hukukçuları, kendisine arka çıkmayan yargı görevlilerini yargıdan temizleyen hükümet, yandaş müteahhitleri zengin ederek diktiği adalet saraylarını hukuksuzluğun sarayları haline getirdi. Adında adalet geçen partinin iktidarında, ne adalet kaldı, ne hukuk.

Yargı AKP'nin zından memurluğunu yapacaksa, bu beylerin hukuk fakültelerinde yıllarını geçirmelerine hiç gerek yoktur. İmam hatip bitirmek bile gerekmez, zından memurluğu öyle eğitim gerektiren bir iş değildir."

AKP'nin zından memurluğunu yapmakla suçladığı yargı görevlilerinin, aydınları, düşünen insanları, gazetecileri hapsederken tecavüzcüleri serbest bıraktığını ifade eden Kuzulugil, "tecavüzcüleri salıp, aydınları tutuklatanlar utansın, gazetecilerin evlerini sabaha karşı basıp, koca dayağından kaçarak karakola sığınan kadınları müstakbel katillerine teslim edenler utansın" diye konuştu.

"Sosyalist aydınlar susturulamaz" sloganları ile kesilen konuşmasına "Halkımız boyun eğmeyecektir, aydınlarımız boyun eğmeyecektir. Çünkü susmak, Türkiye'nin ortadoğuda bir savaş gemisi haline getirilmesine, ülkemiz halklarının ABD'nin taşeron tetikçisi olarak kiralanmasına sessiz kalmak demektir. AKP baskı düzenini emperyalistlerle paylaştığı gündemi hayata geçirmek için güçlendirmek istemektedir" diyerek devam eden TKP İstanbul İl Başkanı, "Emeğe düşman yasalar çıkarmak için, faşizmi kurumlaştıran yasalar çıkarmak için, milletvekili seçimleri yapmaya da gerek yok. Versinler TÜSİAD'a, versinler MÜSİAD'a onlar faşizmin yasalarını hazırlasınlar. Ve sonra hep beraber görelim, uygulayabilecekler mi?" dedi.

Ülke ekonomisinin yapay solunumla ayakta durduğunu, büyüme palavraları ile ülkenin bir uçuruma doğru gittiğini belirten Kuzulugil, "Adında kalkınma geçen partinin iktidarında durum budur. Adında adalet geçen partinin iktidarında durum budur. Ve her geçen gün mızrağı çuvala sığdıramayanların akla saldırılarına şahit olmaktayız. Düzeni değiştireceğiz, başka çaremiz yok. Asıl dokunmazsak yanacağız, dokunacağız ve yeni bir ülke kuracağız." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

(soL-Haber Merkezi)