Türkiye Komünist Partisi'nden açıklama: 'Erdoğan derhal istifa etmelidir!'

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, Türkiye'ye ait bir uçağın Suriye tarafından düşürülmesi ve arkasından yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "AKP iktidarı suçludur" denirken, Başbakan Erdoğan'ın derhal istifa etmesi istendi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye'ye ait bir askeri keşif uçağının Suriye havasahasında düşürülmesi, AKP iktidarının ABD ve İsrail himayesinde oynadığı kanlı ve kirli oyunun boyutlarını göstermektedir. Bu AKP iktidarının komşu Suriye'ye karşı ilk provokasyonu değildir. Silahlı çeteler Türkiye topraklarında eğitilmekte, CIA görevlileriyle Türk yetkililer bu grupları silahlandırmaktadır. Kimse, ABD ve İsrail için istihbarat toplamakta olan bir savaş uçağının bir başka ülkenin toprakları üzerinde uçurulmasını "milli birlik" edebiyatıyla örtmeye kalkmasın.

AKP iktidarı suçludur. Bu suç, savaş naralarıyla, "Suriye'den hesap sorulacak" söylemiyle geçiştirilemez. Ne hakla hesap soracaksınız? "Ülkenize karşı kanlı bir tezgah hazırladık, neden topraklarınızı savunuyorsunuz" diye üste mi çıkmaya çalışacaksınız?

Adalet, hak, doğruluk diye sizin yanınızdan geçemeyeceğiniz insanlık değerleri var. Yalnızca uluslararası hukuk değil, bu değerler de AKP iktidarını suçlu sandalyesine oturtuyor. Bu provokasyonun bedeli mutlaka ödenmelidir. Erdoğan istifa etmelidir.

Anamuhalefet partisi olma iddiasındaki CHP ise susmalıdır. AKP'yi yeterince "şahin" davranmamakla suçlayan, "vatan söz konusu olduğunda hepimiz birleşiriz" hamasetiyle hareket eden CHP'liler bilmelidir ki, Suriye'ye karşı ABD ve İsrail'le birlikte yapılan operasyonlar açıkça vatana ihanettir.

Türkiye Komünist Partisi, halkımızı siyasi iktidarın planlarını bozmaya, savaş borazanlarını susturmaya, "Suriye'ye dersini verelim" diye ortalıkta dolaşan akbabalara itibar etmemeye çağırmaktadır.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite
"

(soL - Haber Merkezi)