SDP ve TKP'den ortak açıklama

SDP ve TKP genel merkezleri, dün İzmir'de yaşanan olaya dair ortak bir açıklama yayınladılar.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) genel merkezleri tarafından yapılan ortak açıklama şöyle:

"Devrimci Kamuoyuna,

29 Haziran akşamı İzmir’de partilerimizin asla tasvip etmediği ve mazur göremeyeceği üzücü bir olay yaşanmıştır. Söz konusu üzücü gelişmeden hemen sonra SDP Merkez Yönetimi ile TKP Merkez Yönetimleri bir araya gelerek ortaya çıkan sorunu birlikte değerlendirmiş, ortak bir açıklamayla sorunu çözdüklerini duyurma kararı almışlardır.

Sosyalist Demokrasi Partisi ve Türkiye Komünist Partisi, aralarında ortaya çıkan bütün sorunları devrimci hukukun gerektirdiği çerçevede çözecek olgunluk ve yetkinliğe sahip iki devrimci partidir.

Her iki parti merkez yönetimleri, üyeleri arasında ortaya çıkan tasvip edilemeyecek bu olayı devrimci sorumlulukla değerlendirmiş ve derhal sonlandırılması konusunda fikir birliğine varmıştır.

Dün yaşanan olayla ilgili olarak TKP, eylem sırasında yaşanan gerginlik sonrası ortaya çıkan fiziki saldırıdan dolayı üzüntülerini ve özürlerini iletmiş, her iki parti olayla ilgili olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerini dile getirmiştir.

SDP ve TKP politik duruşlarında farklılıkları olan iki ayrı partidir. Bu farklılıklar siyaset düzleminde kuşkusuz eleştiri konusu edilebilir ancak her iki partinin de karşılıklı olarak hiçbir zaman küfür, hakaret ve şiddet gibi devrimciler arası hukukta yeri olmayan davranışlara başvurmaları söz konusu olamaz. Özellikle içinde bulunduğumuz, mücadelenin yükseldiği şu günlerde, bu konuda özel bir duyarlılık içinde olacağımızdan dostlarımızın şüphesi olmamalıdır. Bu üzücü olayı fırsat bilip devrimciler arasında düşmanlık geliştirmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Yaşasın devrimci dayanışma!

SDP Genel Merkez

TKP Genel Merkez"

(soL - Haber Merkezi)