Adnan Oktar'a dev rakip: Nuray Mert...

AKP'nin cihat ve 15 Temmuz takviyesi yaptığı, biyoloji dersinin saatini azaltıp din dersinin saatini arttırdığı, 1. sınıfta ilahi öğreteceği ve evrim teorisini dışarıda bıraktığı müfredatın savunucusu Cumhuriyet'te köşe yazan Nuray Mert oldu. Mert, büyük tepki çeken Evrim karşıtı yazısına bugün bir ayetle devam etti.

Haber Merkezi

Cumhuriyet yazarı Nuray Mert geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde yer alan yazısında "ben de evrim teorisinin bilim yerine konmasına karşıyım" demiş ve AKP'nin evrim teorisini müfredat dışı bırakmasına destek vermişti.

Nuray Mert'in yazısı üzerine Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı Twitter üzerinden bir açıklama yapmış ve "Cumhuriyet'te evrim konusunda zerre bilgisi olmadan 'zaten bir teori, olsa da olur olmasa da' biçimindeki görüşün sefaletini de yaşadık" demişti.

Gelen eleştirilere yanıt vermeye girişen Mert, bugünkü yazısında Evrim karşıtlığını bir ayetle süsledi ve "Sizin Allah’ın dışında tapmakta olduklarınız, hepsi bir araya gelseler de bir sinek bile yaratamazlar’ (Hacc, 73)" ifadeleriyle yazısına başladı.

Mert'in ayetli yazısının devamında kullandığı ifadeler Evrim düşmanlığında Adnan Oktar'ı aratmadı...

Mert'in yazısı sosyal medya üzerinden büyük tepki gördü.