Ankara Kitap Fuarı'nda faşistlerden provokasyon

Ankara Kitap Fuarı'nda Osman Pamukoğlu ile bağlantılı olduğu belirtilen faşist bir yayınevi, Rojava hakkındaki kitapları bahane ederek Ceylan Yayınları'nı fuardan ayrılmak zorunda bıraktı.

Ankara

Bugün başlayan ve 17 Ocak'a kadar sürecek olan Ankara Kitap Fuarı'nda faşist bir provokasyon yaşandı.

HEPAR lideri Osman Pamukoğlu ile bağlantılı olduğu bilinen "Efsane" isimli yayınevine mensup takım elbiseli kişiler, sabah saatlerinde yanlarına fuarı düzenleyen Eylül Fuarcılık görevlilerini de alarak Ceylan Yayınları standına geldiler.

Yayınevi'nin Rojava hakkındaki kitaplarından "rahatsız" olduğunu söyleyen faşist grup ve yanındakiler, bu kitaplarda anlatılan kişilerin "polis öldürdüğünü" ileri sürdüler.

Gerginlik yaşanacağını söyleyen gruptakilere destek çıkan fuar yetkilileri, paralarını iade etmek karşılığında Ceylan Yayınları'ndan fuarı terk etmesini istedi.

Evrensel ve Yazılama gibi ilerici yayınevlerinin müdahale etmesine rağmen provokasyon sürerken, Ceylan Yayınları fuarı terk etme kararı aldı.

Fuar yönetiminin ve faşistlerin "rahatsız" olduğu kitaplar, Arzu Demir imzalı "Dağın Kadın Hali" ve "Devrimin Rojava Hali".