Yenimahalle halkından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ağaç katliamına tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Temmuz gecesi çevik kuvvet eşliğinde 40-50 yıllık ağaçları katletmesine tepki gösteren Yenimahalle halkı Yunus Emre Parkı'nda toplanıyor.

Güncelleme 22:58

Yenimahalle halkı Yunus Emre Kavşağı'nda elele insan zinciri oluşturdu. Halk, "bu daha başlangıç mücadeleye devam", "susma haykır parkına sahip çık" sloganlariyla ağaçların kesildiği noktada bekliyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 Temmuz gecesi saat 02.00’da Akın Caddesi üzerinde bulunan Yunus Emre Parkı’ndaki 40-50 yıllık olduğu belirtilen ağaçları teleferik yapımı için kesmesi bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini topladı.

Vatandaşların kesime tepki göstermelerine karşı belediye parka polis çağırdı. Kesim sırasında park çevik kuvvet polisleri tarafından sarılırken TOMA’lar da hazır bekletildi. Ağaç sökme makineleri ağaçları köklerini kırarak bir daha dikilemeyecek biçimde söktü.

Mahkeme yürütmeyi durdurmuştu
TMMOB Şehir Plancıları Odası ağaçların kesilmesi kararını daha önce yargıya taşımış ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Gece yapılan kesim sırasında parkta bulunan vatandaşlar bir araya gelerek bugün saat 21.00’da parkta buluşulup eylem yapılmasını kararlaştırmıştı. Park çevresinde toplanmaya başlayan vatandaşlar “boyun eğme parkına sahip çık” ve “hükümet devletin parklar bizimdir” sloganlarını atıyor.

Parkta yapılan forumda Gezi parki eylemlerinin süreceğini, sessiz kalmayacaklarını, sürecte yaşamını yitirenker için mücadele etmenin daha da önemli olduğunu vurgulayan mahalleliler her aksam saat 21.00'da Yunus Emre Parkı'nda buluşma kararı aldılar.

Gelişmeleri aktaracağız.

(soL - Ankara)