Zonguldaklı madencilerin açlık grevi 5. gününde

Zonguldak'ta özel bir maden ocağına kayyum atanmasının ardından maaşlarına el konulan işçilerin başladığı açlık grevi sürüyor.

Zonguldak'ın Kilimli İlçesinde bulunan "Balçınlar Özel Maden Ocağında" kömür çıkaran ve "Paralel Yapı" operasyonları kapsamında kayyum atanan DEKA Madencilik'te çalışan işçiler, 4 aydır maaş alamadıklarından dolayı 16 Mayıs günü  Zonguldak meydanında paralarını almak için eyleme başlamış, bir binanın yedinci katına çıkarak seslerini duyurmak istemiş,18 Mayıs'tan itibarende kendilerine maden ocağına kilitleyip açlık grevine başlamışlardı.

Açlık grevine başlayan 85 işçiden 5 tanesi, grevin ilerleyen günlerinde sağlık sorunları yaşadıkları için hastaneye götürülmek için ocaktan çıkarıldı.  Zonguldak'ta bulunan hastanelere, götürülen işçilerin tedavileri yakınları ve kendileri destek için gelen yurttaşların baskılarıyla yapıldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, maden ocağının içindeki işçilerin kötü koşullarda bulunduğu öğrenilirken, sağlık durumlarının kötüye gittiği ve can kaybı yaşanmasından endişe edildiği bilgisi geçildi.

Yarın saat 16.00'da açlık grevinde olan madenciler için Zonguldak halkı Kilimli İlçe Cumhuriyet Meydanı'nda bir destek eylemi düzenleyecek.