Sovyetler sonrası tarih yeniden yazılıyor

Katin katliamı ile ilgili Nazi propagandalarının boşa çıkmasından 60 yıl sonra tarih yeniden yazılıyor ve Nazilerin katliamları ve insanlık suçları tarihte, Nazilere karşı savaşan ve ikinci dünya savaşını kazandıran Sovyetler Birliği’nin hanesine geçiriliyor.

Sovyetler Birliği’ne en fazla prestij sağlayan başlıklardan biri olan, ikinci dünya savaşında insanlığı Nazi belasından kurtarmış olduğu olgusunu tarihten silmek için Sovyetler Birliği sonrası başlatılan kampanya halen sürüyor. Savaş sırasında Almanların Sovyetler Birliği’ne karşı bir propaganda aracı olarak kullandıkları Polonya’daki Katin Ormanları katliamı iddiası, Rusya’da Duma tarafından resmen kabul edildi. Nazilerin 1943 yılında ortaya attıkları iddiaya göre 1940 yılında Polonya’daki Katin Ormanlarında “20 bin Polonyalı yetkili ve önde gelen vatandaşı (Radikal gazetesinden alınan metin) Sovyet güçleri tarafından Stalin’in verdiği emir doğrultusunda öldürüldü”.

Naziler tarafından Sovyetler Birliği ile savaşın en kritik anlarından birinde, tam da Sovyet güçlerinin Stalingrad’da Nazileri yenilgiye uğratmasının ardından ortaya atılan bu iddia savaş sırasında ve sonrasında Avrupa ve Amerikalıların da katıldığı araştırmalar ve Nürnberg duruşmaları sırasında boşa çıkarılmıştı. Katin katliamında ölenlerin ellerinin Alman ipleri ile bağlandığı ve Alman silahlarıyla vurulduğu ortaya çıkmıştı.

Katin katliamı ile ilgili soL’da daha önce yayınlanan ayrıntılı yazı ve haberler için:
İnsanlık bu zalimleri unutmayacak!
Polonya Faşizmi ve Katın Fabrikasyonu
Hitler’in keyfine diyecek yok! 
(Katin katliamı üzerine)

soL (Haber Merkezi)