PYD: ABD'den 26 paket aldık 2 paket IŞİD'e uçtu

PYD, ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen 28 paketten 26’sının ellerine ulaştığını, diğer iki paketin kendi kontrolleri dışındaki bölgeye uçtuğunu açıkladı.

(soL - Dış Haberler) ABD'nin Kobanê'ye yolladığı silah yardımının IŞİD'in eline geçmesi olayında bir açıklama da Suriye'deki Kürt örgütü PYD'den geldi. PYD, ABD'nin kendilerine havadan yolladığı 28 paketten 26'sını aldıklarını duyurdu.

IŞİD Salı günü yayımladığı bir videoda, ele geçirdikleri silah dolu ABD kolilerinin görüntülerini paylaşmıştı. Dün ABD Savunma Bakanlığı, Kobani'deki Suriyeli Kürtlere ulaşması için havadan yapılan askeri yardım paketlerinden birinin IŞİD'in eline geçtiğini doğrulamıştı.

'26'sı bize 2'si IŞİD'e uçtu'
Bugün PYD tarafından yapılan açıklamada, havadan gönderilen 28 paketten 26’sının ellerine ulaştığını 2 adet paketin ise rüzgar nedeniyle kendi denetimlerinin olmadığı bölgeye düştüğünü belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"20 Ekim gecesi IŞİD karşıtı koalisyon tarafından Kobani bölgesinde bulunan YPG (PYD) güçlerine yapılan silah ve mühimmat elimize ulaştı. İçerisinde önemli miktarda ağır ve hafif silah, çok sayıda mühimmat ile ilacın içinde yer aldığı 26 paket, sağlam bir şekilde güçlerimizin eline ulaştı.”

PYD, “Yardımın yapıldığı gece Kobani'de şiddetli rüzgar olduğundan 2 paket rüzgarın etkisiyle güçlerimizin denetimi dışındaki alanlara düşmüş, düşen paketlerden birisi imha edilmiştir” dedi.