İşte Kiev'deki 'barışçıl' göstericiler

Ukrayna'da Batı tarafından "barışçıl" olarak nitelendirilen gösterilerde kullanılan silahlar, hükümete yönelik barışçıl değil, savaş yanlısı bir harekatın başladığını düşündürüyor.

(soL - Dış Haberler) Ukrayna'danın başkenti Kiev'den dün gece akan kanın ardından bugün de çatışmalar sürüyor.

En az 25 kişinin Euromedian'da ölmesinin ardından, akan kanın sorumluluğunun kimde olduğuna dair bir tartışma da başladı. Rusya ve Ukrayna hükümeti, en başından beri çatışmaların "radikal vandallar" tarafından çıkartıldığını savunurken, Avrupa Birliği, ABD ve muhalefet ise gösterilerin barışçıl olduğunu, polis şiddeti nedeniyle bu görüntülerin ortaya çıktığını söylediler.

Kiev'deki gösterilen ana gövdesini ırkçı ve milliyetçi gruplar oluşturuyor. Bunlar arasında Yahudi düşmanı ve milliyetçi Svoboda en önemlilerinden. Bu sabah eylem çağrısı yapan bazı gruplar, insanları barikatları güçlendirecek ne varsa yanlarında getirmeye çağırmış ve "Bu basit bir eylem değil, askeri bir karşılaşma" demişti.

Ancak Batılı diplomatların Kiev'deki muhalefet kamplarını dolaştıktan sonra "Ukrayna'nın anayasal sistemine tehdit oluşturmadığını" söylediği göstericilerin kullandıkları silahlar arasında yok yok.

İşte onlardan bazıları: