Rus komedyen, Elton John'a telefon şakası yapmış

Rus komedyen, İngiliz şarkıcı Elton John'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sesini kullanıp 'eşcinsel haklarını konuşmak istediğini' söyleyerek telefon şakası yaptı.

İngiltereli müzisyen Elton John, LGBT hakları konusunda Putin ile görüşmek istediğini belirtmiş, ardından kendisiyle telefonda görüştüğünü duyurmuştu. Ancak bugün Kremlin'den konuya ilişkin yalanlama gelmişti.

Kremlin'in açıklamasından sonra olayın aslı gün yüzüne çıktı. John'u arayan kişinin, 'Vovan' olarak bilinen Rus komedyen Vladimir Krasnov olduğu bildirildi. Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda'ya konuşan Vovan, 'Lexus' olarak bilinen yardımcısı Alexei Stolyarov'la Elton John'a telefon şakası yaptıklarını itiraf etti. Vovan, "Alexei'nin İngiliz aksanı var. O, basın sözcüsü Dmitry Peskov'u oynadı ve konuşmalarımızı çevirdi. Ben de Vladimir Putin oldum" dedi.

Vovan, Elton John'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sesini kullanıp 'eşcinsel haklarını konuşmak istediğini' söyleyerek telefon şakası yaptı. Komedyen, "Gerçekten söylediğimiz kişiler olduğumuza inanarak bizimle konuştu" dedi.

RUSYA DEVLET TELEVİZYONU'NDA YAYINLAYABİLİRİM

Daha önce Putin'i 'dışlayıcı ve ön yargılı tavrıyla' eleştiren John, telefonda Putin olduğunu düşündüğü komedyeni övdü.

Rus komedyen, telefon şakasının bir bölümünün Rusya devlet televizyonunda gece yayınlanan bir şov programında dinletilebileceğini söyledi.

Şakanın ardından BBC'ye konuşan Elton John, Rus lider ile görüşme şansı elde etmesinin kendisini memnun edebileceğini belirtti.