Kremlin: Putin, Elton John'la görüşmedi

Kremlin, Elton John'un Instagram hesabından yayınlanan Putin-John görüşmesi iddiasını yalanladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, LGBT haklarını konuşmak için İngiliz müzisyen Elton John'u aradığı yönündeki haberler, Kremlin sözcüsü tarafından yalanlandı.

Müzisyen John, BBC'ye verdiği bir mülakatta Putin'le Rusya'daki LGBT haklarını görüşmek istediğini açıklamış, ardından Instagram hesabından paylaştığı bir mesajda da Putin'in kendisini telefonla aradığını iddia etmişti.

Ancak Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, John'un mesajda söylediklerini doğrulamadı; ''Bu doğru değil. Herhangi bir görüşme olmadı'' dedi.

Sözcü, John'un Instagram hesabından paylaşılan mesajdaki gramer hatalarının da mesajın 'gerçekliğini' sorgulattığını söyledi.

'PUTİN ANLATMAYA HAZIR'

Putin'le buluşmak istediğini açıklayan John'dan bu isteğiyle ilgili resmi bir talep de almadıklarını belirten Peskov; ''Vladimir Putin insan haklarıyla ilgili herhangi bir konuyu tartışmaya her zaman açık oldu. Hâlâ da öyle. İnsanlar genelde ülkemizde neler olup bittiği konusunda net bir bilgiye sahip olmuyorlar. Ancak Putin gerçek durumu açıklamaya her zaman hazır'' dedi.