Oğul Trump ile Wikileaks yazışmaları ortaya çıktı

WikiLeaks’in ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisiyle aynı adı taşıyan büyük oğlu Jr. Donald Trump’a Twitter’da gönderdiği mesajlar ve oğul Trump’ın bunlara verdiği cevaplar, The Atlantic tarafından yayımlandı.

Burcu Günüşen

WikiLeaks’in ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisiyle aynı adı taşıyan büyük oğlu Jr. Donald Trump’a Twitter’da gönderdiği mesajlar ve oğul Trump’ın bunlara verdiği cevaplar, The Atlantic tarafından yayımladı. WikiLeaks kurucusu Jullian Assange ve oğul Trump mesajların üzerinde oynandığını ileri sürdü.

Julia Ioffe'un The Atlantic'te önceki gün yayımlanan haberinde, Wikileaks ile oğul Donald Trump arasında geçen yazışmalara yer verildi.

OĞUL TRUMP'A DİREKT MESAJ

Buna göre ABD’de henüz başkanlık yarışının devam ettiği 20 Eylül 2016 gecesi, WikiLeaks’in twitter hesabından oğul Donald Trump’a direkt mesaj gönderildi.

Bu mesajda oğul Trump’a, “Trump-karşıtı bir site olan putintrump.org’un yayına başlayacağı” haber veriliyor ve bu sitenin arkasında kimlerin olduğunu görmesi için “hakkında” sayfasına bakması öneriliyordu.

'OFF THE RECORD, BAKACAĞIM'

Oğul Trump'sa ertesi gün bu mesaja yanıt olarak “Yayınlanmamak kaydıyla, bunlar kim bilmiyorum, ama bir soruşturacağım. Teşekkürler” diye yazdı.

The Atlantic’teki haberde açığa çıkan bu yazışmaların oğul Trump’ın avukatları tarafından kongre müfettişlerine de teslim edildiği bildirildi.

Ioffe’e göre, bu mesajlar WikiLeaks’in hack’lediği bilgileri yaymak için oğul Donald Trump’ın etkin işbirliğini talep ettiğini ortaya koyuyor. Ki yine aynı haberde WikiLeaks’in de Radikal Şeffaflık Örgütü olarak Rus hükümeti tarafından bu amaçla seçildiği yolunda Amerikan istihbaratının görüşüne değiniliyor.

EK TALEPLER

Yazışmaların devamında Wikileaks taleplerinin dozunu artırıyor ve Trump’tan babasının vergi beyannamesini kendilerine göndermesini talep ediyor.

Oğul Trump’ı buna ikna etmek için gerekçelerini maddeler halinde yazan WikiLeaks; bunun New York Times ya da MSMBC tarafından ele geçirilmesi durumunda çarpıtılarak yayınlanabileceğine, oysa WikiLeaks’in elinde olursa bu ihtimalin ortadan kalkacağına işaret ediyor.

Ayrıca Trump’ın vergi beyannamelerini yayınlamanın Wikileaks’in tarafsızlık imajını güçlendireceği ve bunun da Hillary Clinton hakkındaki sızdırmalarının etkisini artıracağı dile getiriliyor.

TRUMP: ALGI OPERASYONU

Yine bir mesajda Trump’tan Jullian Assange’ı Avustralya’ya Washington Büyükelçisi olarak önermesi isteniyor.

Oğul Donald Trump’ın avukatları ortaya çıkarılan yazışmaların The Atlantic tarafından algı yaratacak şekilde kullanıldığını iddia etti.

ASSANGE: BANA DM'DEN YAZ

Julian Assange'sa yazışmaların üzerinde oynandığını söyledi. Öte yandan Salı günü oğul Donald Trump’a hitaben bir tweet paylaşan Julian Assange, Washington’da Avustralya Büyükelçiliği görevine hâlâ talip olduğunu, bunun için başkentte ispiyoncuların sızamayacağı lüks süitleri olan bir otel-büyükelçilik açabileceğini yazdı.

Assange “Böylece halk demokrasinin altını oyan son CIA komplolarıyla ilgili turbo istihbarat akışına ulaşacak. Bana DM’den yaz” diye yazdı.