KKE: Teslimiyete hayır! Çıkış işçilerin ve halkın mücadelesindedir

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Syriza'nın kabul ettiği anlaşmaya hayır diyerek çıkışın işçilerin ve halkın mücadelesinde olduğunu duyurdu.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Syriza'nın kabul ettiği anlaşmaya dair yeni bir açıklama yayımladı. Anlaşmanın halk karşıtı olduğu ve emperyalist kurumlar olan Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile yapıldığı belirtilirken, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis'in de Syriza'nın radyosu üzerinden ABD hükümeti ve ABD Başkanı Barack Obama'ya teşekkür ettiği söylendi.

SYRIZA İÇERİSİNDE GERÇEK BİR AYRIM YOK

Oylamada Syriza'nın 149 milletvekilinden 111'inin, ANEL, Yeni Demokrasi, POTAMI ve PASOK'un evet verdiğini belirten KKE, Syriza'nın içindeki ayrılığın önemli olmadığını, bir kısmı hayır oyu veren "Sol Platform"un da hükümete tam destek vermekte olduğunu belirtti.

Anlaşma yapılırken binlerce işçinin parlamento dışarısında eylem yapmakta olduğu belirtilirken, Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) tarafından yapılan kitlesel gösterilen de hükümete ve burjuva partilerine güçlü bir mesaj gönderdiği söylendi.

TEK ÇIKIŞ YOLU AB VE SERMAYEDEN KOPUŞ

KKE Merkez Komite Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas'ın konuşmasında da halkı kandırma çabalarının sınırlarına ulaştığı ve Syriza-ANEL hükümetinin tek seçenek olarak önceki hükümetlerin sunduğu seçeneği gösterdiği belirtildi.

ABD ve Almanya arasındaki ve Almanya ve Fransa arasındaki çelişkilerin kurbanının Yunanistan halkı olduğu da belirtilirken, tek çıkış yolunun Avrupa Birliği, sermaye ve sermayenin iktidarından kopuş olduğu vurgulandı.

Bu amaçla işçi sınıfına örgütlenme ve açık bir anti kapitalist eğilim kazanma çağrısı yapıldı. Halktan olası farklılıklara rağmen KKE ile işbirliğini güçlendirmesi istendi.