KKE Genel Sekreteri Kutsumbas: Çözüm var ve bunu KKE öneriyor

KKE Genel Sekreteri, 3. memorandum paketine karşı Yunanistan Parlamentosu'nda bir konuşma yapıyor.

Dış Haberler

Avro Bölgesi liderlerinin Yunan hükümetine "86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi" karşılığında talep ettiği saldırı paketi ile ilgili kanun tasarısı oylaması için Yunanistan Meclisi'nde görüşmelere başlandı.

Parlamento'da Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kutsumbas bir konuşma yapıyor. Kutsumbas'ın konuşmasından satır başları şöyle;

- Tarih kendini tekrar ediyor ancak bu sefer trajedi olarak. Birinci ve ikinci memorandum geldi. Şimdi üçüncüdeyiz. SYRIZA'nın Selanik Programı'ndan başlayıp ulaştığımız yer üçüncü memorandum paketi oldu. Buna şaşırmıyoruz. Zira bunun olacağını biliyorduk.

- AB içinde kalarak bir çözüm olmayacağı bizim için açıktı. Bir kez daha gördük ki AB gerici, emperyalist bir ittifaktır.

- Referandumdan bir gün sonra EVET'i destekleyen parti liderleri ile kucaklaştınız. Her türlü kirli propoganda taktiğinde sınırları aştınız.

- Şimdi emeklilerin maaşlarını düşürürken kendinizle gurur duyacak mısınız? KDV'yi yükseltirken gurur duyacak mısınız? Sermayenin yararına vergi düzenlemeleri yapmaya da devam ediyorsunuz. Yeter artık.

- Troyka'nın şantajına boyun eğmemek için elinizden geleni yaptığınızı söylüyorsunuz. Yalan söylüyorsunuz. Halka hiçbir alternatif sunmadınız. Bizim ise alternatifimiz var. Bugün alternatif bir çözüm var. Ama bu çözüm Drahmi'nin kullanıldığı kapitalist Yunanistan değil.

- Çözüm var ve bunu KKE öneriyor. Çözüm, AB ile tüm bağımlılık ilişkilerine son vermemiz. Çözüm, kapitalist kar anlayışına bir son vermemiz. Bu yolun açılması için halkın hemen örgütlenmesi gerekiyor. Kişisel rezervlerini bir kenara koyarak KKE'nin yürüyüşünü kuvvetlendirmesi gerekiyor.

Başbakan Çipras'ın mecliste bulunmamasını da eleştiren Kutsumbas "Umarım beni başbaşkanlık konutunda dinliyorsunuzdur. Herkes için gerçeğin açığa çıkacağı bir an gelir. İşte şu anda siz bir ofisin içindesiniz ve burada henüz adım atamadınız." dedi. Kutsumbas konuşmasında SYRIZA'nın içindeki "sol platformu", özellikle de Lafazanis ve Lapaviças'ı eleştirerek bu isimlerin güya solcu kimliklerini kullanarak bu zamana kadar SYRIZA'yı meşrulaştırdıklarını ve bunun sorumluluğunun omuzlarında olduğunu söyledi.