Haaretz: Erdoğan bütün düğünlerde oynamak istiyor

Haaretz'de yayımlanan bir yazıda, ortadoğuda müttefiki kalmayan Türkiye'nin, bütün ülkelerle yeniden iyi ilişki kurmaya çalıştığı tespiti yapılarak, çıkar çatışmalarından dolayı bunun mümkün olmadığı söylendi. Yazıda Recep Tayyip Erdoğan'ın "bütün Ortadoğu düğünlerinde oynamak istediği" belirtildi.

Dış Haberler

İsrail gazetesi Haaretz'de yayımlanan bir yazıda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti değerlendirildi.

Erdoğan ve İran lideri Hasan Ruhani'nin "çiftleşmeye çalışan kirpileri" andırdığı belirtilen yazıda, Türkiye ve İran arasındaki zıtlıklara değinildi.

İran'ın Suriye'de Beşar Esad yönetimini desteklediği hatırlatılırken, Türkiye'nin Esad'ın gitmesini istediği belirtildi.

Yemen sorununda da Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın yanında durarak İran'ı karşısına aldığı söylenirken, Türkiye'nin dış politikada darbe üstüne darbe aldığına da vurgulanıyor. 

Türkiye'nin İsrail, Suriye, Libya, Suudi Arabistan, İran ve ABD ile arasının çeşitli sebeplerle bozulduğu vurgulanırken, yeniden bu bağları düzeltmeye çalışan Erdoğan'ın bütün ortadoğu düğünlerinde oynamak istediği" belirtiliyor.