Çin Komünist Partisi: KDHC'de rejim değişikliğini engelleyeceğiz

Çin Komünist Partisi'nin yayın organında çıkan bir yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin olası bir savaşı KDHC'nin başlatması durumunda tarafsız kalacağı, ancak Kore Yarımadası'nda "agresif bir rejim değişikliği denemesinin" durdurulacağı belirtildi.

Dış Haberler

ABD'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) yönelik tehditleri artarken, Çin Halk Cumhuriyeti'nden de tepkiler geliyor.

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) yayın organı Global Times'ta (GT) çıkan bir yazıda, ABD ile KDHC arasındaki olası bir savaş durumunda ÇKP'nin alacağı tutum değerlendirildi.

Pekin'in bu sefer ne Washington'u ne de Pyongyang'ı yatıştırabildiğini belirten GT, her iki tarafın da, attıkları adımların Çin'in çıkarlarını tehdit etmesi durumunda Pekin'in "sıkı bir cevap" vereceğini anlaması gerektiğini yazdı.

KDHC'nin ABD topraklarına ilk füzeyi atması ve ABD'nin misilleme yapması durumunda Çin'in tarafsız kalacağını kaydeden GT, ABD ve Güney Kore'nin KDHC yönetimini devirmek ve Kore Yarımadası'ndaki politik durumu değiştirmek için saldırı düzenlemesi durumunda, Çin'in bunu da engelleyeceğini kaydetti.