Bu kez Snowden’ın hologramını yaptılar

New York’taki Fort Greene Parkı'na dikilen eski NSA çalışanı Snowden’ın büstü polis tarafından kaldırılınca, bir grup sanatçı bu kez aynı yere Snowden’ın hologramını yaptı.

Dış Haberler

Dünyanın NSA’ya ait belgeleri sızdırması sonucu  tanıdığı eski NSA çalışanı Edward Snowden’ın hafta sonu New York’taki Fort Greene Parkı’na dikilen büstü polis tarafından kaldırılınca, bir grup başka sanatçı aynı yere Snowden’ın hologramını yaptı.

Kendilerini “Aydınlatan Sanat Kolektifi” olarak adlandıran ve hafta sonu Savaş Esirleri Anıtı’na ait bir kaide üzerine Snowden’ın büstünü diken üç sanatçıyla ilişkileri olmadığı belirtilen grup, laptop ve projeksiyon cihazları kullanarak kaldırılan büstün yerine Snowden’ın bir hologramını yansıttı.

Grup adına Tumblr’da yayımlanan mesajda, “Aydınlatan Sanat Kolektifi, bu ismi bilinmeyen sanatçılardan aldığı ilham  sonucu, bir sis bulutu içerisine yansıtılan bu imajla girişimi geçici olarak yeniden yaratmış bulunuyor” denildi.

‘DEVLET HER TÜR ESERİ KALDIRABİLİR AMA...’

Sanat kolektifi açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Devletin, hüküm sürmekte olan otoriterliğe meydan okuyan her türlü maddi eseri kaldırabileceğinin farkında olsak da, yapılan direniş eylemlerinin halkın vicdanında bir iz bıraktığını da biliyoruz. Umut ise bu meydan okuma eylemlerinin paylaşılmasıyla yeşerecektir.”